Foto: Getty Images
MOT EN HEMKOMST. Mycket talar för att Carl Hagelin ansluter till Södertälje SK nästa månad.

Fredag 21 Sep 2012 08:00

"Det är Södertälje som gäller"

Hagelin närmar sig spel i allsvenskan

Carl Hagelin kommer allt närmare spel med Södertälje i Hockeyallsvenskan. New York Rangers kommer inte att skicka ned svensken till AHL. Därmed ligger vägen öppen för en återkomst till moderklubben.
- Jag stannar i New York till 1 oktober. Har det inte hänt något till dess är det dags att hitta någonstans att spela under lockouten, säger Hagelin till hockeysverige.se.

Det glittrar rejält om Hockeyallsvenskan just nu. Västerås, Mora och Tingsryd har redan presenterat NHL-förstärkningar. Djurgården jobbar på att få loss Douglas Murray, Gabriel Landeskog och Patric Hörnqvist. Härom dagen kunde ni även läsa här på hockeysverige.se att Per Nygårds jobbar på att få loss Tom Wandell, Carl Hagelin och Nicklas Grossmann.

Den som verkligen "var het", som Nygårds själv uttryckte det, på att komma hem till sportklubben är New York Rangers Calle Hagelin. Hockeysverige.se fick tag på honom sent i går kväll borta i New York just hemkommen från ett träningspass.
- Vi är 14 killar från Rangers som samlas några gånger i veckan för att träna tillsammans i en hall i här i New York.

Där även Anton Strålman är med?
- Ja, Strålman brukar vara med, men ibland är han hemma och vilar. Han börjar väl bli gammal, haha…
- Han håller på att flytta så därför har han missat några av våra samlingar.

Vad har New York Rangers uttryckt för önskemål angående vart du ska spela eller träna under locklouten?
- Inte så mycket alls faktiskt. De har i alla fall sagt att jag inte kommer bli nedskickad i AHL. Sen vill klubben givetvis att om jag sticker till Europa att jag då spelar på en så hög nivå som möjligt.
- Just nu avvaktar jag och tar det lite lugnt. Det ska vara ett möte i slutet av den här veckan och vi får först se vad som kommer ut av det.

Det har talat om att du skulle sättas upp på waivers, hur har det blivit med det?
- Det sades att möjligheten fanns att jag skulle kunna hamna på en waivers, men nu har Rangers ledning sagt att man inte kommer göra så.

En så hög nivå som möjligt, vad innebär det?
- KHL är inte aktuellt eftersom jag inte har spelat tillräckligt många matcher i NHL för att kunna spela där som en lockoutspelare.

Södertälje?
- Ja, absolut. Är det spel i hockeyallsvenskan som gäller så vill jag i första hand spela för Södertälje. Jag har pratat en del med Per Nygårds och vi kollar bland annat upp vilka skatteregler som gäller om jag kommer hem dit för att spela.

Hur mycket kontakt har du haft med Södertälje SK och Per Nygårds senaste dagar?
- Rätt så mycket. Tillräckligt i alla fall.

Är det fler klubbar i Sverige som hört av sig och som kan vara aktuella?
- Nej, och det är Södertälje som gäller för mig om jag kommer hem och spelar.

Calle Hagelin fick sitt genombrott ifjol och tack vare det är han är lite besviken över att inte NHL kommer igång som det var tänkt.
- Klart det inte är kul att inte man får komma igång och spela matcher som det var tänkt och bygga vidare på min fjolårssäsong. Än så länge fungerar det bra och jag ser det mer som att man får en förlängd försäsong. Det borde innebära att kroppen kommer vara ännu bättre tränad och förberedd när väl säsongen drar igång.
- Verkar det däremot att lockouten drar ut på tiden så måste jag börja titta på alternativ i Europa där jag kan spela.

När tar du ett sådant beslut?
- Jag har sagt att jag stannar här i New York till 1 oktober för att se vad som händer. Har det inte hänt något till dess så är det dags att hitta någonstans att spela under lockouten.

Södertäljefostrade Carl Hagelin svarade för 38 poäng på 64 poäng under sin debutsäsong för New York Rangers i NHL. Senaste säsongen han spelade i Sverige var 2006/07 då han tillhörde Södertälje SK:s J20 lag.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade