Foto: Getty Images
AVVAKTAR. Henrik Lundqvist påstår att en flytt till Frölunda inte ligger speciellt nära till hands än så länge.

Måndag 24 Sep 2012 07:28

"Spel i Frölunda lockar"

Men Henke vill avvakta

Elitserien är på väg att öppnas upp för NHL-spelare. Henrik Lundqvist är en av dem som rapporteras vara på väg till Sverige och tidigare hemmaklubben Frölunda. Själv vill han dock avvakta innan han tar ett beslut.
- Tills vidare stannar jag kvar här i New York och avvaktar vad som händer både med spel i elitserien och i NHL-konflikten, säger han till hockeysverige.se.

Det pratas om att dom lockoutade NHL-spelarna är på väg in i elitserien. Bland annat undersöker Modo som bäst om man kan få loss Alexander Steen och Tobias Enström. Anton Strålman har tidigare sagt till hockeysverige.se att han mycket väl kan tänka sig spel i Timrå. Nicklas Bäckström och Brynäs har nära diskussioner om spel liksom Niklas Hjalmarsson och HV71.

I New York sitter nyblivna småbarnspappan Henrik Lundqvist som bäst och funderar på vad han ska göra under lockouten.
- Just nu vet man inte speciellt mycket, skrattar Lundqvist när hockeysverige.se når honom mitt i lunchen i New York.
- Klart att spel i Frölunda lockar, men just nu är det inte ens 100 procent klart om vi får spela i elitserien eller inte under lockouten.
- Om det nu skulle visa sig att man tillåter NHL-spelare i elitserien så är Frölunda helt klart ett alternativ. Tills vidare stannar jag kvar här i New York och avvaktar vad som händer både med spel i elitserien och i NHL-konflikten.

Är Frölunda det alternativ som lockar mest?
- Ja, men det återstår flera detaljer att lösa, bland annat försäkringsfrågan. Sedan handlar det även om den sportsliga biten. Jag ska ju inte bara komma in dit ett par matcher och sedan dra i väg om lockouten upphör. Det är viktigt att vi är helt överens så både jag och Frölunda känner oss nöjda med överenskommelsen mellan oss.
- Vi får ta en diskussion, i och för sig har vi en redan mellan oss, och se vad vi kommer fram till.

Du som har en bebis hemma, det är väl inte bara att bryta upp från allt i New York för att resa hem till Sverige och spela?
- Nej, det är inte bara att åka till Sverige eftersom vi har planerat att vara här borta hela säsongen. Familjen måste få säga sitt och allt det praktiska kring det måste också fungera. Sedan vill jag självklart veta vad Rangers vill med allt. Jag måste helt enkelt väga de olika förutsättningarna mot varandra.
- Självklart vore det kul att spela för Frölunda speciellt som det var många år sedan jag spelade där senast och klubben betyder mycket för mig.

Finns det ens ett annat alternativ i Nordamerika för dig att spela om lockouten drar ut på tiden?
- Det har jag faktiskt inte tänk på. Jag är inte ens säker på att jag får spela i USA eller Kanada. I så fall skulle det vara i AHL, men jag tror inte att jag får spela där nu i alla fall.
- Jag har bara tittat på ett alternativ och det är Frölunda. Min förhoppning är att NHL i första hand drar igång.

En annan av våra NHL-målvakter är Johan Hedberg, till vardags i New Jersey Devils. Han meddelade hockeysverige.se i går kväll att spel i Hockeyallsvenskan inte är aktuellt just nu
- Inget spel i Leksand utan nu är det full fart med flytten här borta.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade