Foto: All Over Press
Tomas Plekanec jublar.

Onsdag 26 Sep 2012 20:40

26 poäng på fyra matcher

Kladnos lockoutkedja superlevererar

Det är drag i tjeckisk hockey i och med lockouten och i Kladno dominerar lagets lockoutkedja. Tomas Plekanec sköt 3+1 och Jaromir Jagr 1+3 när Pardubice besegrades med 6-3. Det innebär 26 poäng på fyra matcher för superkedjan.

Det är hockeyfeber i Tjeckien. Till stor del på grund av lockouten och inte minst tack vare Kladno och deras stjärnfemma man plockat in från NHL som mer eller mindre långt i förväg säljer ut match efter match.

När Pardubice, med säsongsdebuterande Ales Hemsky och Jakub Kindl, gästade Kladno var det lapp på luckan och fullt ös från start. Matchen slutade 6-3 och när allt var bokfört och klart hade Tomas Plekanec svarat för tre mål och en assist, Jaromir Jagr för ett mål och tre assist,
Jiri Tlusty för två assist samt backarna Marek Zidlicky och Tomas Kaberle för en assist vardera.

Kaberle gjorde sin säsongsdebut idag, medan de övriga fyra spelade sin fjärde match.

Två av Plekanecs mål var närmast identiska där han hade pucken bakom målet och slungade in den runt stolpen bakom en bortlurad målvakt.
Hans tredje mål kom sedan Jaromir Jagr snurrat på bra i offensiv zon och serverat honom vid ena stolpen med en magisk pass.

Kedjan Plekanec (6+5 poäng), Jagr (2+6) och Tlusty (3+4) har redan svarat för elva mål och totalt 26 poäng på de fyra matcherna. Ett fullständigt makalöst facit.

Efter att ha öppnat säsongen med tre raka förluster har Kladno nu vunnit tre raka matcher och parkerar på fjärde plats i ligan.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade