Foto: Getty Images
KOMMER HEM. New York Rangers forward Carl Hagelin väljer spel i Södertälje under NHL-lockouten.

Lördag 29 Sep 2012 00:09

SSK får NHL-förstärkning

Hagelin klar för moderklubben

Fem förluster på de inledande sex omgångarna i Hockeyallsvenskan. Då får Södertälje SK in ett efterlängtat nyförvärv. Sent på fredagskvällen blev det klart att New York Rangers lockoutade forward Carl Hagelin förstärker laget.
- Vi vet exakt vad vi får i honom, säger SSK:s sportchef Per Nygårds.

SSK har varit Hockeyallsvenskans stora missräkning så här långt in i seriespelet. Efter att ha gjort flera betydande värvningar under våren och sommaren räknades laget på förhand som en playoff-kandidat. De förväntningarna har man inte kunnat infria. Torsdagens 2-3-förlust mot Leksand var den femte på de sex inledande omgångarna.

Kanske kan den värvning som sportklubben säkrade på fredagen ge laget en välbehövlig boost. Klar för spel i moderklubben är NHL-forwarden Carl Hagelin, som gjorde succé för New York Rangers under fjolårssäsongen.

Spelade för SSK senast 2007
24-åringen har tecknat ett lockoutkontrakt med SSK och ansluter till laget i slutet av nästa vecka. När han kommer att debutera återstår att se.
- Självklart känns det riktigt kul att få in Calle i truppen. Vi vet exakt vad vi får i honom och självklart är en spelare av hans kaliber utmärkande i vilket lag som helst i Sverige, säger Per Nygårds, sportchef i SSK, i ett pressmeddelande.
- Calle är såväl snabb som energisk och uppoffrande. Han har ju deltagit i våra förberedelser inför säsongen vilket givetvis är en stor fördel.

Hagelin lämnade SSK:s juniorverksamhet 2007 för att spela collegehockey för University of Michigan. Inför förra säsongen skrev han på för New York Rangers och slog sig ganska tidigt på säsong in i NHL-laget. På 64 matcher i grundserien fick vänsterforwarden ihop 14 mål och 38 poäng.

Carl Hagelin har tidigare aldrig representerat SSK:s A-lag.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade