Foto: Bildbyrån
KLAR FÖR DJURGÅRDEN. Det blir lockoutspel i Djurgården för Gabriel Landeskog.

Onsdag 3 Okt 2012 11:44

Djurgården gör sin drömvärvning

Gabriel Landeskog ansluter

Djurgården kunde inte komma överens med Patric Hörnqvist om ett kontrakt. Det har man däremot gjort med Gabriel Landeskog. Det bekräftar agenten Peter Wallén på onsdagen.

Han är bara 19 år men har redan hunnit bli utsedd till årets rookie såväl som lagkapten för Colorado Avalanche i NHL. Nu står det klart att Gabriel Landeskog spelar för Djurgården under den pågående NHL-lockouten.

Stockholmaren, som A-lagsdebuterade för Djurgården redan som 16-åring, förväntas anlända till Sverige på fredag. Därefter ska det vara fritt fram att spela för sin tidigare klubb i Hockeyallsvenskan.
"I normalfallet går vi inte ut med övergångar förrän allt är påskrivet. Eftersom spelarens agent i medierna i detta fall har bekräftat att Landeskog är klar för spel i Djurgården har vi nu trots vår policy tagit beslutet att gå ut med detta, skriver klubben på sin webbsida.

Gjorde 52 poäng som NHL-rookie
Eftersom Landeskog spelar på ett rookiekontrakt i NHL skulle Colorado Avalanche ha kunnat skicka honom till AHL för spel i farmarlaget Lake Erie Monsters. Agenten Peter Wallén berättade för hockeysverige.se förra månaden att Colorado valt att inte göra det eftersom det finns en outtalad regel i NHL att inte skicka sin lagkapten till AHL.

Gabriel Landeskog fick ta emot Calder Trophy som årets NHL-rookie i somras. På 82 matcher svarade han för 22 mål och 52 poäng. I elitseriesammanhang står han noterad för en assist på tre matcher för Djurgården. De kom på våren 2009.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade