Foto: Bildbyrån
FICK FIRA DIREKT. Carl Hagelin är framme och gratulerar Matt Read till hans mål mot Tingsryd.

Tisdag 9 Okt 2012 23:21

Hagelin bjöd på fest direkt

"De tillför spets"

Carl Hagelin är tillbaka i svensk hockey - och det med besked. I sin debut för Södertälje spelade han fram till två av målen när Tingsryd besegrades med 4-3.
- Det var riktigt kul att komma igång och spela, säger han till hockeysverige.se.

Carl Hagelins återkomst till svensk ishockey blev precis så lyckosam som han själv och Södertälje SK hade hoppats på. Två assist från Hagelins klubba medan hans kedjekompis, Matt Read, stod för ett mål och två assist. Tillsammans med tredje länken i kedjan, Damien Fleury, var man i kväll skillnaden när Södertälje slog Tingsryd med 4-3.
- Det var riktigt kul att komma igång och spela. Inledningen blev väldigt bra eftersom vi fick powerplay ganska tidigt i matchen. Det gjorde att jag fick mycket puckkontakt och dessutom fick jag in några tacklingar redan i början, berättar Calle Hagelin efter matchen när hockeysverige.se träffar honom uppe på AXA Sport Centers pressläktare efter matchen.

Hur upplevde du samarbetet med Matt Read?
- Bra, han är en smart spelare och nu gjorde han en del poäng också. Även Damien gör en väldigt bra match och för att vara första matchen som vi spelar ihop så fungerade det bra. Men det kommer bli bättre i matcherna framöver.

När hockeysverige.se talade med Hagelin inför matchen funderade han lite över de stora rinkarna och hur han skulle använda sitt aggressiva spelsätt på bästa sätt.
- Jag kan helt klart bli mer aggressiv när jag spelar. Redan till nästa match hoppas jag att just den biten kommer att sitta lite bättre.
- Ytorna du får när rinken är större gör ju att du kan komma bredare in i zonen vilket borde passa min skridskoåkning ganska bra. Jag märkte redan i kväll att det gick och utnyttja just det ganska bra.

Du, Read och Fleury har ju inte direkt spelat mycket tillsammans ändå svarade ni för lite läckert klapp-klapp-spel innan ett par av målen. Handlar det mycket om improvisation?
- Vi har tränat tillsammans en gång så visst handlar det mycket om att röra på sig mycket och, precis som du säger, improvisera. Nu fick vi dessutom prova på att spela lite powerplay tillsammans för första gången och det fungerade faktiskt helt okej.

Varför släpper ni upp Tingsryd i slutet av matchen i stället för att knyta åt säcken?
- Vi har en del att jobba på fortfarande. Vi ledde med 3-1 och hade powerplay. I stället för att avgöra med ett 4-1 mål gör de 3-2 (Thomas Larsson). Det får bara inte ske.

"Tillför spets"

Foto: Ronnies Skrivsmedja
Södertäljes tränare Johan Strömwall var naturligtvis väldigt nöjd med sin nykomponerade femma.
- Jag är mycket nöjd med hela lagets insats ikväll. Alla jobbar på bra och ingen förlitar sig på att NHL-killarna ska komma in och fixa det här själva.
- Förstakedjan är annars de som föregår med gott exempel i framför allt matchinledningen då dom sätter bra snurr på spelet. Då var det Viktor Fasth som höll kvar Tingsryd i matchen.
- Självklart kommer både Calle och Matt tillföra spets till det här laget. Två bra killar även vid sidan av isen som triggar igång det övriga laget.

Tingsryds tränare, Petter Nilsson, hade inte mycket annat att göra än att lyfta på hatten för
- SSK var det bättre laget i två perioder och vann rättvist. Vi hade för många åskådare i laget idag. Det tillhör ju hockeyns ABC att du måste gå in i närkamperna om du ska vinna pucken.
- Nu fick vi dessutom gå runt på fem backar eftersom Adam Åkesson tvingades utgå då blir det tungt eftersom Tommy Enström och Mike Card fick spelare närmare 30 minuter i matchen. Nu var de två även inne på något billigt mål bakåt, men det kommer antagligen på grund av trötthet.

Viktor Fasth?
- Fantastiskt bra i två perioder. Han kanske skulle ha tagit trean, men samtidigt så är det han som håller oss kvar i första perioden.

Petter Nilsson var inte nådig i sin kritik mot domaren Johan Häll efter matchen. Kritiken kom efter två situationer i tredje perioden. Dels då Tomas Larsson fick göra 3-2 efter en trippingsituation på en Södertäljespelare, och dels därefter på en utvisning på Tingsryds Filip Owesson.
- Jag säger ingenting om man missar något eller gör fel. Det kan hända alla och det accepterar både ledare och spelare. Men att hitta på utvisningar som han inte ens såg det kommer jag aldrig att acceptera. Den feedbacken har jag även gett till domarna, avslutar Nilsson.

Södertälje ligger efter kvällens match på en tolfteplats medan Tingsryd ligger sjua och med det på playoffplats.

Rekommenderade nyheter
Södertälje - Tingsryd 4-3 (0-0, 2-0, 2-3)
Andra perioden: 2-0 (00.29) Andreas Hjelm (Carl Hagelin, Matt Read), 2-0 (16.39) Matt Read.
Tredje perioden: 3-0 (02.30) Ziga Jeglic (Gustav Björklund), 3-1 (02.58) Jordan Smotherman (Thomas Larsson), 3-2 (04.30) Thomas Larsson spel fyra mot fem, 4-2 (08.39) Andreas Hjelm (Carl Hagelin, Matt Read) spel fem mot fyra, 4-3 (16.09) Hampus Gustafsson (David Laudius, Kim Karlsson).
Skott: 36-17.
Publik: 3 075.
Skriv en kommentar

Mest kommenterade