Foto: Bildbyrån
SPELKLAR. Frölunda har gjort klart med Viktor Stålberg.

Torsdag 11 Okt 2012 11:07

Frölunda plockar in Stålberg

"Vill inget hellre än att få börja spela"

Frölunda plockar in ännu en NHL-spelare. Efter att tidigare ha gjort klart med Matt Duchene kom i dag beskedet att Viktor Stålberg kontrakteras för den närmaste månaden.
- Jag vill inget hellre än att få börja spela nu. Har liksom tröttnat på att bara träna, säger Stålberg.

Frölunda har gjort sig impopulära i stora delar av hockeysverige på grund av sitt beslut att kontraktera NHL-spelaren Matt Duchene. Torsdagens besked att Viktor Stålberg är klar för klubben lär inte göra saken bättre. I ett pressmeddelande skriver Frölunda att klubben tecknat ett kontrakt som löper över en månad med 26-åringen.
- Med tanke på den osäkra skadesituation vi har just nu i truppen på Magnus Kahnberg, Dick Axelsson och även Mathis Olimb, har vi just nu inget alternativ, vi måste komplettera truppen med ytterligare en spelare, säger tränaren Kent Johansson.

Viktor Stålberg tillhör Chicago Blackhawks och sköt i fjol 22 mål i NHL. Han företrädde även Tre Kronor i VM och noterade tre mål på åtta matcher.
- Viktor Stålberg är en powerforward med rötterna i Lerum. Han har ett väldigt rappt skott, vass skridskoåkning och utnyttjar sin storlek på ett mycket smart och effektivt sätt, säger Kent Johansson.

Valde college framför elitserien
Stålberg har aldrig tidigare spelat A-lagshockey för Frölunda. Han tillbringade delar av sin juniortid i klubben innan han flyttade till USA för att spela collegehockey på University of Vermont. Där gjorde han så pass bra ifrån sig att han nominerades till Hobey Baker Award som NCAA:s bästa spelare. Han fick sedermera NHL-kontrakt av Toronto Maple Leafs och spelade en säsong för klubben innan han trejdades till Chicago sommaren 2010.

Nu gör han sannolikt elitseriedebut i bortamötet med Modo på lördag.
- Frölunda är ju mitt lag här hemma, så den här lösningen känns nästan bättre än perfekt. Laget har ju fått en lite ojämn start på säsongen så jag hoppas verkligen jag kan vara med och vända på den här skutan, säger Stålberg.
- Hade förstås helst börjat spela hemma i Scandinavium men det blir väl svårt. Modo borta i Övik på lördag kväll, där jag aldrig spelat, blir en utmaning. Sen kommer väl HV71 till Scandinavium på måndag. Det blir en perfekt start.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade