Viasat-femman
Foto: Grafik
Varje fredag tar Viasat och Hockeysverige.se ut veckans bästa line-up från Hockeyallsvenskan.

Fredag 12 Okt 2012 22:30

Veckans Viasat-femma #5

Allsvenskans hetaste spelare koras

Fredag kväll innebär att det har sänts hockeyunderhållning på TV10 och dessutom att hockeysverige.se och Viasat Hockey har plockat ut Veckans Viasat-femma. Den spelare som efter säsongen samlat på sig flest utmärkelser kommer av Viasat och Hockeysverige att tilldelas priset "Årets Spelare" i Allsvenskan.

Spelarnas som tas ut i Veckans Viasat-femma belönas med tio bonuspoäng vardera i HOCKEYCOACHEN, fantasytävlingen där du tävlar om en NHL-resa.

MÅLVAKT:
Joel Gistedt, Bik Karlskoga (2)

Fortsätter att gå från klarhet till klarhet i Karlskogas kasse. Tre raka vinster i veckan och en meriterande nolla i prestigemötet med Västerås.

BACKAR:
Mikael Vikstrand, Mora (2)

Juniorsuccén fortsätter i Mora. 19-åringen, som får anses vara mer eller mindre given i JVM-truppen nu, sköt tre mål under veckan varav två i fredagskvällens möte med Troja-Ljungby. Blev matchvinnare både mot Asplöven och Troja genom att göra 3-2-målen i 4-2-vinsterna.

Andreas Hjelm, Södertälje
SSK fick fart på grejerna och Andreas Hjelm bidrog starkt till att laget kunde ta fyra av sex möjliga poäng Toppar SSK:s interna poängliga (sju poäng) och har bäst plus- och minusstatistik i hela laget.

FORWARDS:
Gabriel Landeskog, Djurgården

När Djurgården behövde en pådrivare som väckte laget dök han upp, 19-åringen med de osannolika ledaregenskaperna. Det är ingen slump att laget började vinna när han kom in på isen. Två mål och en assist på de två första matcherna.

Ken Andre Olimb, Karlskoga
Norrmannen fick det aldrig att lossna i Leksand, men i Karlskoga blommar 23-åringen i sin fulla prakt. 2+2 på tre matcher den här veckan gör att han hakar på i toppen av poängligan.

Matt Read, Södertälje
Fart, frenesi och finess. De tre f:en har varit värdefulla för SSK sedan Matt Reads inträde i laget. Den 26-årige Philadelphia Flyers-forwarden har skapat en av allsvenskans mest sevärda kedjor med Carl Hagelin och Damien Fleury. Fyra poäng har det blivit på kanadensarens två första matcher i Södertäljes tröja.

VECKANS VIASAT-COACH:
Lenny Eriksson, Bik Karlskoga

Många trodde att Karlskoga skulle få svårt att hävda sig efter Sam Hallams flytt till Växjö. Hittills har Lenny Eriksson visat dem fel. Den senaste veckan lotsade han laget till tre raka vinster - och serieledning.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade