Foto: Bildbyrån/Getty Images
TALANGFAJTEN. I kväll ställs Elias Lindholm mot Aleksander Barkov.

Måndag 15 Okt 2012 11:05

I kväll möts supertalangerna

Lindholm ställs mot Barkov

De väntas båda bli plockade i första rundan när nästa års draft går av stapeln i New Jersey. I kväll möts Elias Lindholm och Aleksander Barkov i European Trophy.
– Jag har ju redan hunnit möta honom några gånger, säger Elias Lindholm till gd.se.

Kvällens gruppfinal i Tammerfors mellan Tappara och Brynäs blir en intressant drabbning av flera anledningar. Dels är det gruppettan som gästas av grupptvåan. Dels finns det en intressant match i matchen mellan två stora talanger som väntas gå tidigt i nästa års draft.

Samtidigt som Elias Lindholm noterade imponerande åtta poäng på de tre elitseriematcher förra veckan så har finländaren Aleksander Barkov i motståndarlaget gjort otroliga 17 (9+8) poäng på 13 matcher i FM-ligan, där han ligger delad trea i poängligan.

Fokuserar inte på draften
– Visst är det kul att både Barkov och jag har gjort mycket poäng hittills. Han är en stor och stark spelare och bra på det mesta, säger Elias Lindholm till gd.se.

I våras under U18-VM möttes de båda talangerna i semfinalen, en match som slutade 7-3 till Sverige. Den gången blev det dock inga poäng från svenskens klubba. Nu försöker han att ta ett steg i taget och tänker inte så mycket på draften som väntar.
– Jag bryr mig inte så mycket om det just nu. Det är långt kvar och mycket kan hända, men jag tror absolut att Barkov kommer att vara med och slåss däruppe. Det viktigaste för mig är att behålla fötterna på jorden och ta en dag i taget, menar han.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade