Foto: Bildbyrån
Henrik Lundqvist.

Tisdag 16 Okt 2012 14:53

Frölunda avvaktar med Henke

"Allt beror på hur lockouten utvecklas"

Det har susats mycket kring Henrik Lundqvists vara eller icke vara i Frölunda den senaste tiden. Men nu är det bekräftat att det inte blir något spel under den närmaste tiden.
- Nu vet vi vad som gäller och det är bra, säger klubben tränare Kent Johansson till Frölunda TV.

NHL-karusellen fortsätter att snurra i Elitserien. Den senaste i raden är 30-årige Henrik Lundqvist, som i somras tog hem priset som NHL:s bästa målvakt.
- Jag får se hur länge jag stannar i Göteborg den här gången, allt beror på hur lockouten utvecklar sig. Men jag hoppas kunna vara med och jobba lite i Frölundas organisation så länge jag är hemma i Göteborg, på lite ungdomsträningar och i Hockeyskolan, berättar han.

Så länge lockouten är så pass oviss som den är blir det alltså inget spel.
- Situationen med NHL-lockouten är så osäker än så länge, så vi har bestämt oss för att avvakta och se hur det hela utvecklar sig. Men ingen dörr är stängd och blir det spel under lockouten så blir det i Frölunda, förklarar han.

Alla Frölundasupportrar kan alltså andas ut. Henrik Lundqvist försvinner ingenstans. Ju längre lockouten drar ut på tiden, desto mer talar för att han faktiskt kommer att spela i Frölunda. Nu krävdes emellertid ett besked för att få slut på alla spekulationer.
- ”Henke” har varit oerhört professionell i det här och vi har resonerat fram och tillbaka. Nu känns det bra att vi kommit fram till det här beskedet. Skönt också att veta att om lockouten drar ut på tiden så vet vi var vi har ”Henke”, säger klubbdirektören Anderz Larqvist.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade