Foto: Bildbyrån
Janne Karlsson.

Söndag 21 Okt 2012 13:14

Karlsson får sparken av Atlant

Alexander Smirnov tar över

Gårdagens förlust hemma mot Dynamo Moskva blev droppen. Efter åtta förluster på de senaste nio matcherna kom idag beskedet att Janne Karlsson får sparken av sin ryska klubb Atlant.
- Vi tog beslutet på ett krismöte efter matchen igår, säger klubbens sportdirektör Andrej Popugajev.

Svensklaget Atlant har radat upp förlusterna på slutet. Endast en seger på de nio senaste matcherna och fem raka nederlag var inte gott nog för klubbledningen som nu meddelar att klubbens svenska huvudtränare, Janne Karlsson, får sparken.
- Efter förlusten mot Dynamo Moskva igår hölls ett krismöte där vi kom fram till det här beslutet, säger klubbens sportdirektör Andrej Popugajev till klubbens hemsida.

Karlsson ersatte Bengt-Åke Gustafsson som huvudtränare för klubben halvvägs in på fjolårssäsongen och förde dem då till kvartsfinal i KHL:s slutspel, Gagarin Cup.

Efter en fin start på årets säsong, med fem segrar på de sju första matcherna, har dock Atlants spel låst sig fullständigt på slutet. Laget har alltså endast en seger på de senaste nio matcherna och har på grund av detta ramlat ner nedanför slutspelsstrecket i ligans västra konferens.
- Vi har inte sett några framsteg i lagets spel den senaste tiden, framför allt taktiskt, och därför togs det här beslutet, säger Popugajev.
- Det är synd för Janne är en mycket bra man.

Alexander Smirnov, som varit en av Karlssons assisterande tränare, tar nu över huvudansvaret i klubben där Andreas Engqvist, Jonas Andersson och Jonas Frögren spelar.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade