Foto: Bildbyrån

Måndag 22 Okt 2012 10:00

Veckans Lag #6

Bottenlagen lyfter sig

Måndag igen och precis som brukligt presenteras då Veckans Lag från elitserien. Den här veckan har flera av lagen i den nedre delen av tabellen lyft sig och det är också något som märks av när Ola Winther plockar ut den här veckans sexa.

Spelarnas som tas ut i Veckans Lag belönas med tio bonuspoäng vardera i HOCKEYCOACHEN, fantasytävlingen där du tävlar om en NHL-resa.

Målvakt:
Daniel Larsson, AIK
Med ett fantastiskt spel ledde Larsson sitt AIK till två raka segrar i de tuffa bortamatcherna mot Brynäs och Färjestad. I Karlstad var Larsson den som ensam höll kvar AIK i matchen i två perioder. 82 räddningar på 84 skott den här veckan ger en fantastisk räddningsprocent på 97,62 och Larsson verkar ha hittat tillbaka till storformen i Stockholm.

Backar:
Jonas Liwing, AIK (2)
I Dick Tärnströms frånvaro har Liwing fått ta över ansvaret som lagkapten och han har gjort det med den äran. Den här veckan har 29-åringen spelat ett komplett backspel och varit en avgörande del i AIK:s två raka segrar. Ett mål, tre assist och +4 är Liwings facit för de två matcherna.

Niclas Hävelid, Linköping
Denna veckan har Hävelid visat att gammal är äldst i Linköping. Den pålitliga tvåvägsbacken sköt LHC till seger med det avgörande målet i bortamötet mot Skellefteå och noterades utöver det också för en assist i matchen. Han var dessutom lika stabil som vanligt i den egna zonen vilket inte minst syns på att han är +2 i plus- och minusstatistiken för veckan.

Forwards:
Bud Holloway, Skellefteå (3)
Just nu står kanadensaren i en klass för sig offensivt i elitserien. Lagom till att hans föräldrar anlände till Skellefteå visade Holloway att han fortfarande har krutet torrt i bössan genom att sätta ett hattrick mot Rögle. Han följde sedan upp det med ett mål och ett assist mot Linköping och fem poäng på två matcher är självklart tillräckligt för en plats i veckans lag.

Rhett Rakhshani, HV71
HV71 plockade två raka segrar den här veckan och man gjorde det till stor del tack vare Rakhshani. Amerikanen noterades för ett mål mot Frölunda i måndags och följde upp det med ett mål och två assist i matchen mot Färjestad. Den fina individuella prestationen som resulterade i det matchvinnande målet mot FBK var ett nummer i absolut toppklass och 24-åringens samarbete med Jason Krog är verkligen något utöver det vanliga.

Dennis Rasmussen, Växjö
Utan Rasmussen i laget hade Växjö inte tagit en trepoängare sedan 22 september, och man hade över huvud taget endast tagit en straffseger på sina nio senaste matcher. Med 22-åringen tillbaka i laget plockade smålänningarna fem av sex möjliga poäng den här veckan och Rasmussen svarade för avgörandet mot såväl Timrå som Rögle. I Sundsvall sköt han tre poäng till Växjö i slutminuterna medan han i Ängelholm assisterade till Växjös kvittering i slutsekunderna, innan han själv avgjorde straffläggningen. Det är inget snack om att den speediga forwarden betyder mycket för sitt Lakers.


Veckans...

... äntligen: 54 gånger försökte man utan att lyckas. På försök 55 kom så till slut utdelningen. Hela Växjö drog sannolikt en kollektiv suck av lättnad när Erik Josefsson till slut spräckte nollan i lagets powerplay i matchen mot Rögle. Nu är det bara att hoppas att smålänningarna lärt sig en läxa så att det inte behövs ytterligare 55 försök innan man gör mål i powerplay igen.

... favoritfall: Färjestad sågs inför säsongen som en av de största favoriterna. Värmlänningarna har dock, liksom under säsongsöppningen i fjol, bjudit på ett väldigt ojämnt spel och radade upp tre raka förluster den gångna veckan. Lägg därtill lagets problem med skador och sjukdomar och en högst besvärlig situation råder i Karlstad, där man sannolikt nu börjar känna sig stressade över den mark man tappar till lagen på övre halvan av tabellen.

... påhopp: Först var Färjestads presschef Jörgen Kalitzki som attackerade Modo för att de plockade in NHL-spelare i sin trupp. Denna veckan var det dags för nästa presschef att söka efter sina "20 minutes of fame". Efter matchen mellan Luleå och Färjestad gav Luleås presschef Robert Hedlund sig på Rickard Wallin på sin Twitter. Där skrev Hedlund följande:
"Ricard Wallin måste vara en av Elitseriens allra fegaste individer. Huvudjägare som inte tål ett skit mot sig själv. #Bäbis".
Hedlund får självklart ha sin uppfattning men visst börjar det bli lite löjligt när pressansvariga i de respektive elitserieklubbarna ska börja med pajkastning mot motståndarna bara för att få uppmärksamhet. Har man den typen av position så anser jag att man har ett visst ansvar och bör hålla sig borta från dagisfasoner.

... utskåpning: Det var den största utklassning som skådats i elitserien på länge. Efter två perioder mellan Skellefteå och Rögle var skottstatistiken 37-4 och ställningen 5-0. Slutsiffrorna skrevs sedan till 6-0, efter att Skellefteå slagit av på takten i den tredje perioden, men sällan har en match varit så ensidig i landets högsta serie. Rögle följde sedan upp utskåpningen med att förlora mot bottenkollegan Växjö hemma och börjar redan nu att tappa mark i tabellen. Nu gäller det för Ängelholmsklubben att ta sig samman snabbt om man inte vill gå samma öde till mötes som Timrå förra säsongen, och bli avhängda tidigt.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade