Foto: Getty Images
Anders Lindbäck.

Söndag 28 Okt 2012 09:25

Lindbäck valde spel i Finland

Blev klar för Ilves på lördagen

Ännu en svensk NHL-spelare tar chansen i utlandet. På lördagen blev målvakten Anders Lindbäck, Tampa Bay Lightning, klar för spel för finska jumbon Ilves från Tammerfors.

24-årige Anders Lindbäck, som har fostrats i Brynäs, ansluter till Ilves under söndagen och kommer att gå in som förstamålvakt före den Sverigefödde målvakten Miika Wiikman som tidigare spelade juniorhockey i HV71.

Ilves har haft en tuff säsongsinledning och ligger för närvarande sist i FM-ligan. Målvaktsspelet har varit ett av problemen. Wiikman har släppt in 3,35 mål per match i snitt på sina elva matcher medan andrekeepern Ville Kolppanen har ett snitt på 4,01 insläppta per match.

Anders Lindbäck har tränat en del med Brynäs under säsongen, men på grund av Hockeyligans NHL-blockad blev det aldrig aktuellt med spel i elitserien. I somras trejdades han från Nashville Predators, där han har spelat under två säsonger, till Tampa Bay Lightning där han förväntas bli förstakeeper när NHL återupptar sin verksamhet. Lindbäck har gjort 38 NHL-matcher under sina år i Nordamerika.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade