Foto: Bildbyrån

Måndag 29 Okt 2012 10:00

Veckans Lag #7

Överraskningarnas vecka

Det var en rörig elitserievecka med få matcher på grund av European Trophy-spelet. Trots det tar hockeysverige.se sig i kragen och tar ut ett Veckans Lag som bjuder på en del sköna överraskningar.

Spelarnas som tas ut i Veckans Lag belönas med tio bonuspoäng vardera i HOCKEYCOACHEN, fantasytävlingen där du tävlar om en NHL-resa.

Målvakt:
David Rautio, Luleå
Det hackande spelschemat och de få matcherna gjorde det här till en svår vecka att utse en värdig målvakt i Veckans Lag. David Rautio vaktade bara Luleås kasse vid ett elitserietillfälle, men gjorde det på allra bäst sätt. Han stoppade samtliga 34 skott i det tuffa bortamötet med HV71 där Luleå knep tre poäng via en 2-0-vinst.

Backar:
Mat Robinson, Timrå (2)
Timrå tog två viktiga segrar i veckan och det var framför allt den stabila defensiven som lade grund för poängen. På backsidan har Mat Robinson fått massor med förtroende och snittat nästan 24 minuters istid per match. Mot Skellefteå låg han dessutom bakom avgörandet när han fräckt stal pucken av Bud Holloway och spelade läckert fram till Simon Öneruds 3-0-mål i numerärt underläge.

Lukas Kilström, Luleå
Luleå visade med eftertryck att man har elitseriens bästa defensiv. Först höll man nollan i det svåra bortamötet med HV71 för att sedan begränsa offensivt stark Brynäs till två mål i Läkerol Arena. Lukas Kilström var en av lagets främsta backar och utmärkte sig inte minst med det matchvinnande målet mot HV.

Forwards:
Mattias Janmark Nylén, AIK
Här kan man snacka om explosivt genombrott. Janmark Nylén, som har varit en frisk fläkt för AIK hela säsongen, sköt tre mål och spelade fram till tå i 5-4-vinsten mot Modo. Totalt blev det sju poäng (4+3) på tre matcher för förstaårssenioren som har tagit elitserien med storm.

Patrik Carlsson, HV71
En annan spelare som har tagit stora kliv i sin utveckling. 25-åringen gjorde bara ett mål och fyra poäng på hela förra säsongen. I bortamatchen mot AIK tangerade han den poängsumman i en och samma match. Totalt bjöd han på två mål och två assist på Hovet. Mot Modo blev det sedan ytterligare ett mål för den energiske forwarden som utgör en stark tredjekedja med Marcus Nilson och William Karlsson.

Pär Arlbrandt, Linköping
I skuggan av målkungen Carl Söderberg har kedjekompisen Pär Arlbrandt lyft som en raket genom poängligan. Efter ett mål och tre assist på Linköpings bägge matcher den gångna veckan nådde han 20-poängsplatån och skuggar nu Bud Holloway i toppen av poängligan. Dags för Arlbrandt att få ett erkännande för sitt offensiva spel även här.

Veckans...

... överraskningar: Bjöd självklart Patrik Carlsson och Mattias Janmark Nylén på. Alltid upplyftande med doldisar som får det att lossna offensivt.

... stabilaste: Luleås defensiv. Bara två insläppta mål på två matcher och totalt bara 24 insläppta mål på 16 matcher. Det är inte alltid så roligt att titta på, men det utmynnar i segrar och en placering i toppen av elitserien.

... "men det var väl f-n på tiden": Efter sju raka förluster lyckades nykomlingen Rögle slutligen kamma hem en trepoängare. 4-3 mot Linköping hemma i Lindab Arena gör att skåningarna kunde andas lite lättare. Om än bara för en dag.

... kanon: Mikko Luoma har inte haft alltför många rätt den här säsongen, men man måst medge att det var lite imponerande när han bombade sönder Modomålvakten Oscar Alsenfelts klubba med ett tungt slagskott.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade