Foto: Getty Images
Brendan Mikkelson.

Tisdag 30 Okt 2012 15:41

NHL-back klar för Västerås

Tampa Bays Mikkelson ansluter

Ännu en NHL-spelare är klar för Västerås. Backen Brendan Mikkelson, Tampa Bay Lightning har skrivit ett lockoutkontrakt med den allsvenska klubben.
- Det är en stor och skridskoskicklig back med bra skott, säger Västerås sportchef Niklas Johansson.

Patrik Berglund och Mikael Backlund har redan gått in och hjälpt sin moderklubb Västerås. Nu blir Brendan Mikkelson den tredje NHL-spelaren att kliva in i truppen.
- Brendan har allt som man behöver ha som back. Han kommer att hjälpa oss väldigt mycket, säger Mikael Backlund, som har spelat med Mikkelson i Calgary, i ett pressmeddelande från Västerås.

Den 25-årige backen kommer närmast från Tampa Bay Lightning, där han spelade 41 NHL-matcher i fjol. Lockoutkontraktet med Västerås gäller så länge lockouten pågår.

En nordamerikan för mycket i truppen
I och med värvningen av Mikkelson har Västerås tre icke EU-spelare i truppen. Sedan tidigare finns amerikanen Brady Leisenring i laget och dessutom är hans landsman David Lundbohm, som har varit utlånad till TuTo i finska Mestis, tillbaka i stan och förväntas spela kvällens match mot Södertälje. Det innebär att Västerås kommer att tvingas placera en spelare
på läktaren i fortsättningen.
- Vi är fullt medvetna om detta och har en plan som vi kommer att följa. Det är ingen hemlighet att vårt stora behov just nu finns på backsidan, säger Niklas Johansson.

Brendan Mikkelson har totalt spelat 127 NHL-matcher för Anaheim, Calgary och Tampa Bay. Han förväntas göra debut för Västerås i mötet med Mora på torsdag.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade