Foto: Bildbyrån

Måndag 5 Nov 2012 10:00

Veckans Lag #8

Målvakternas vecka

Efter en vecka med hela elva nollor på 17 matcher och en vecka som gått helt i målvakternas tecken är frågan alla ställer sig: Vem vaktar kassen i Veckans Lag den här gången?

Spelarnas som tas ut i Veckans Lag belönas med tio bonuspoäng vardera i HOCKEYCOACHEN, fantasytävlingen där du tävlar om en NHL-resa.

Målvakt:
David Rautio, Luleå (2)
Målvaktsspelet har på flera håll varit av hög klass under veckan och konkurrensen har varit hård. Men håller man nollan i två matcher av två och stoppar 48 av 48 skott är det svårt att blunda för insatsen.

Backar:
Elias Fälth, HV71
Efter att ha dragits med en del skadeproblem har Fälth haft en stark vecka och noterat fyra assist på tre matcher och var dessutom +3, utan baklängesmål, under veckan.

Magnus Nygren, Färjestad
Färjestads offensivt tyngsta pjäs sköt mål mot både Rögle och Linköping och hade dessutom en passningspoäng under veckan. Han var dessutom +4.


Forwards:
Joakim Lindström, Skellefteå
Visst har det varit en del poäng som tillkommit i redan avgjorda matcher, men ingen kan ta ifrån Lindström att hans 3+3 under veckan var poängbäst. Han sköt dessutom segermålet mot Växjö.

Jimmie Ericsson, Skellefteå
Skellefteåcentern spelade fram till inte mindre än sex mål på tre matcher under veckan, dessutom snyggt utspritt över de tre matcherna. Han var även +4.

Rhett Rakhshani, HV71 (2)
Tillsammans med Oscar Möller veckans främsta målskytt med fyra mål. Hade dessutom en assist fram till målet som gav poäng mot Växjö. Stod bland dessutom för det matchvinnande målet i den imponerande 5-0-segern mot Linköping borta och var +4 totalt under veckan.

Veckans...

...rekordman:
Alexander Salak hade en vecka med två nollor och storspel mot Linköping. Han är numera den första och hittills enda målvakt som hållit nollan i tre raka elitseriematcher och den som hållit nollan i längst tid i svit i Elitserien (204.47).

... Bjudacek:
Jodå, Julius Hudacek stod som vanligt för en bjudning, men det var också det enda mål han officiellt släppte in under hela veckan. Han försökte spela pucken över Chris Abbotts klubba i ett numerärt överläge, misslyckades och fick snart därefter se pucken ligga i nätmaskorna.

...trollning:
Andreas Thuresson passade in ett av Brynäs mål via backen Lasse Kukkonen i bortamatchen mot Rögle. Efteråt klappade han om Kukkonen retfullt. Inte fullt lika uppseendeväckande som Henrik Erikssons på Alen Bibic förra säsongen, men ändå.

...nolla:
Modo lyckades med konststycket att inte göra mål på hela veckan. Nu jagar man sitt eget rekord från för tre år sedan när man "höll nollan" i fyra raka matcher.

...Forssellberg:
Erik Forssell visade Peter Forsberg-klass när Skellefteå slog ligaledarna HV71 i lördags. Han svarade för 1+3 i matchen och förarbetet till Oscar Möllers första mål var magnifikt. En skottfintpass snett in framför mål och alla inblandade, utom Möller, var bortlurade.

...blygsammaste matchprotokoll:
Timrå-Luleå fick inte ett enda mål under de 65 minuter man spelade fram till straffläggningen. Matchen fick dessutom bara en utvisning. Faktumet att Luleå tog en timeout i mitten av andra perioden fördubblade händelserna i matchen. Imponerande.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade