Foto: Ronnie Rönnkvist/Bildbyrån
BÄST ELLER SÄMST? Fyra medieprofiler, däribland Chris Härenstam och Niklas Wikegård, ger svar på vilka spelare de tycker har varit bäst och sämst hittills i elitserien.

Tisdag 6 Nov 2012 14:30

De har varit bäst och sämst i elitserien

Fyra medieprofiler säger sitt

Efter 20 omgångar har elitserien satt sig. Därför har hockeysverige.se utnyttjat landslagsuppehållet till att utvärdera spelarinsatserna. Till vår hjälp har vi tagit medieprofilerna Magnus Arvedson, Chris Härenstam, Niklas Wikegård och Arto Blomsten.

Hockeysverige.se kontaktade fyra medieprofiler med god insyn i elitseriehockeyn och fick dem att besvara följande frågor:

1) Vem är elitseriens bästa spelare baserat på årets säsongsinledning?
2) Vem är den största positiva överraskningen?
3) Vem är den största negativa överraskningen?
4) Ta ut ditt All-Star Team i elitserien så här långt.

Här nedan kan ni ta del av deras svar. I morgon följer vi upp med samma koll av Hockeyallsvenskan.


Foto: Sveriges Radio.

Magnus Arvedson, Radiosporten
1) - Gustaf Wesslau, HV71. Nu gjorde jag det enkelt för mig men han har varit riktigt bra i HV71. I mina ögon bästa spelaren i elitserien.

2) - Johan Gustafsson, Luleå. Han var riktigt bra när jag såg honom live nyligen. Lugn och säker. Skulle nästan även kunna nämna honom som elitserien bästa spelare. Även Oscar Fantenberg i HV71 har varit en stor positiv överraskning.

3) - Robert Rosén, Växjö. Han har inte kommit upp poängmässigt vad jag hade förväntat mig. Hans har satt en ganska hög nivåribba själv, och jag tror inte att han, så här långt, har nått dit han velat själv.

Arvedsons All-Star Team:
Målvakt: Gustaf Wesslau, HV71
Backar: Oscar Fantenberg, HV71 - Mattias Karlsson, HV71
Forwards: Joakim Lindström, Skellefteå - Alexander Steen, Modo - Carl Söderberg, Linköping


Foto: Ronnie Rönnkvist.

Chris Härenstam, SVT
1) - Joel Lundqvist, Frölunda. Han är lagets hjärta och själ och betyder så oerhört mycket. Han har helt rätt attityd och är en sådan spelare som man vet kommer att ge allt i varje byte. Den här säsongen har han dessutom gjort väldigt många poäng.

2) - Elias Lindholm, Brynäs. Man behöver bara titta på hans ålder och hur han har hanterat och överträffat förväntningarna som har funnits på honom. Jag tycker till och med att han har överträffat Calle Järnkrok i vissa matcher. Sedan har han haft en dipp på slutet, men det är normalt för spelare i den åldern.

3) - Johan Fransson, Luleå. Han har inte gjort en enda poäng så här långt och verkar spela helt utan självförtroende. Normalt sett ska han vara en poängmaskin sett till sin fina skridskoåkning och spelsinne.

Härenstams All-Star Team:
Målvakt: Alexander Salak, Färjestad
Backar: Oscar Fantenberg, HV71 - Elias Fälth, HV71
Forwards: Bud Holloway, Skellefteå - Joel Lundqvist, Frölunda - Oscar Lindberg, Skellefteå


Foto: Bildbyrån.

Niklas Wikegård, TV4/C More
1) - Joakim Lindström, Skellefteå. Det står mellan Lindström, Gustaf Wesslau och Carl Söderberg. Det får bli Lindström eftersom jag gillar hans kynne. Han tävlar varje dag och försvinner sällan ur matcherna som exempelvis Calle Söderberg kan göra ibland.

2) - Christian Engstrand, Linköping. Jag vet att det krävs att man ska vara bra i 55 omgångar, men jag tycker att Engstrand gjort det riktigt bra sedan han kom in och tog över efter Fredrik Norrena.

3) - Det finns ganska många, Mattias Ritola, Modo, har inte producerat som man förväntat sig efter att han kommit tillbaka efter skadan. Daniel Josefsson, AIK, inledde svagt innan skadan. Oscar Alsenfelt har sett darrig ut i Modo. Sami Sandell, Luleå, har gjort ett mål så här långt vilket givetvis inte är godkänt. Det finns, som sagt var, flera och det går inte att säga att någon enskild varit den mest negativa överraskningen.

Wikegårds All-Star Team:
Målvakt: Gustaf Wesslau, HV71
Backar: Niclas Burström, Skellefteå - Oscar Fantenberg, HV71
Forwards: Carl Söderberg, Linköping - Joakim Lindström, Skellefteå - Oscar Lindberg, Skellefteå.


Foto: Bildbyrån.

Arto Blomsten, C More
1) - Carl Söderberg Linköping. Han betyder oerhört mycket för Linköping och producerar bra med poäng, både mål och pass. En bra center, bra tekare, bra i powerplay och bra i numerärt underläge men framförallt offrar han sig för laget bland annat genom att täcka skott. Sådana spelare gillar jag.

2) - Anton Axelsson, Frölunda. Från att ha varit en ganska anonym gnuggare har han klivit fram och tagit för sig och dessutom stått för en jättebra poängproduktion (3+6 och +12). Tidigare var han nöjd med att bara vara på isen, nu spelar han med en helt annan pondus och vill verkligen gå ut och äga isen.

3) - Mattias Ritola, Modo. Okej, han har varit skadad. Men jag hade förväntat mig mer av honom. Han kan vara helt omöjlig att ta pucken av och brukar kunna dominera anfallssidan. Nu har han mest sett trött och kraftlös ut.

Blomstens All-Star Team:
Målvakt: Gustaf Wesslau, HV71
Backar: Robin Jonsson, Luleå - Mattias Karlsson, HV71
Forwards: Pär Arlbrandt, Linköping, Carl Söderberg, Linköping, Bud Holloway, Skellefteå.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade