Foto: Bildbyrån
Henrik Lundqvist.

Onsdag 7 Nov 2012 21:12

"Henke" till attack mot Hockeyligan

"Ett tecken på svaghet"

Debatten kring NHL-spelarnas vara eller icke vara i elitserien har rasat hela hösten. På onsdagen var det Henrik Lundqvists tur att ge sin syn på saken. På Twitter går han till attack mot Hockeyligans ställningstagande.
- Att se många av våra bästa spelare runt om i Europa och inte i Sverige tycker jag personligen visar tecken på svaghet och inte styrka, skriver han via det sociala mediet.

Svenska Hockeyligan var tidigt på det klara med att det inte skulle vara tillåtet för elitserieklubbarna att teckna korttidskontrakt med lockoutade NHL-spelare. Under hösten har den överenskommelsen klubbarna emellan luckrats upp när klubbar som Modo och Frölunda har valt att plocka in NHL-spelare som ersättare för skadade spelare i sina trupper.

NHL-frågan har blivit en vattendelare i svensk hockey och debatten har stundtals var hätsk. En som nu, sent omsider, blandar sig i densamma är New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist.

30-åringen, som har fostrats i Frölundas verksamhet, gav under onsdagskvällen sitt inlägg i debatten när han gick ut på Twitter och ifrågasatte Hockeyligans beslut att stoppa NHL-spelare:

Henrik Lundqvist har tidigare fört samtal med Frölunda, men eftersom Hockeyligans förbud har kvarstått har inget materialiserats.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade