Torsdag 8 Nov 2012 13:00

"Det är på gränsen till förtal"

Taifs sportchef ryter i mot ryktena

Det har varit en händelserik hockeyhöst i Tingsryd. Rubrikerna har avlöst varandra samtidigt som det allsvenska laget har dalat i tabellen. I centrum står sportchefen Anders Gustavsson som är mest besviken över den negativa ryktesprindning han anser att klubben utsatts för.
- Jag tycker det är på gränsen till förtal mot Tingsryd som klubb, säger Gustavsson till hockeysverige.se

En av klubbarna i Hockeyallsvenskan som det händer mest kring är klassiska Tingsryd. Handlar det inte om NHL-lockoutade spelares vara eller icke vara i serien så är det spelare som lämnar laget eller rykten om missnöje med tränaren Petter Nilsson.

Den senaste så kallade snackisen som klubben är inblandade i är vart Conny Strömberg kommer att spela nu då han inte förlängt med Asplöven.

Sportchef i Tingsryd är Anders Gustavsson:
- Conny är en spelare som i dag finns på marknaden, men det finns inget bestämt att vi ska ta hit honom eller inte. Tydligen har även Conny förhandlat med andra klubbar också.
- Han är en av flera spelare som vi erbjudits att ta hit till Tingsryd. Jag har också pratat med Conny, men vi tittar brett på flera av förslagen som vi fått. Jag ska ha möte med Petter (Nilsson) och Roffe (Nilsson) i eftermiddag för att se om vi behöver ta in några nya spelare med tanke på skadeläget och att vi har haft spelare iväg på landslagsuppdrag.

Du säger att ni har erbjudits olika spelare, kan du gå in närmare på vilka det i första hand handlar om?
- Oj, det är ganska många skrattar Gustavsson.
- Framför allt är det spelare från utlandet. Vissa är mer intressanta än andra, men några namn vill jag inte gå ut med.

Tittar ni även på nya förstärkningar från NHL?
- Ja, vi tittar över huvud taget på vad som finns på marknaden. Men först och främst måste vi vara på det klara med vilka på vilka positioner vi behöver förstärka laget. Till exempel vet vi inte idag hur det blir med Viktor Fasth framöver på grund av hans skada. Även Linus Styrman är skadad så just nu har vi bara ”Zacke” (Michal Zajkowski). Vi måste i alla fall ha två målvakter för vad händer om även ”Zacke” går sönder eller blir sjuk?

Vad är statusen på Viktor Fasth?
- Han ska träffa läkarna i eftermiddag och efter det ska vi få något slags besked.

Linus Styrman?
- Han har en stäckning som inte vill ge med sig. I dagsläget vet vi inte om han är tillbaka till nästa match.

I slutet av oktober kom ett mycket oväntat besked då klubbens NHL-spelare Mike Santorelli lät meddela att han hade packat sina väskor och åkt hem till Florida.
- Jag tror inte det blev här i Tingsryd som den bild han själv hade målat upp för sig själv. Han skulle få spela med brorsan (Mark Santorelli) och allt vad det skulle innebära. Det kändes inte rätt för honom att spela här och då valde han att åka hem.
- Vi har en kravbild på de som ska spela här i Tingsryd där alla jobbar för varandra och laget. Visst är det bra med kreativa spelare som gör mål, men du måste trots det jobba för lagets bästa i alla lägen.

Uppfyllde inte Mike Santorelli de kraven?
- Jo, det gjorde han nog. Men sedan är många av NHL-killarna noga med vad som står i deras CV. Vi var antagligen inte tillräckligt bra för att det skulle passa in i just hans CV. Han är dessutom i den situationen att hans kontrakt med Florida går ut efter säsongen. Mike kände antagligen att det var bättre att åka hem och förbereda sig så att han istället kommer att göra en bra NHL-säsong.

Upplever ni att tränaren Petter Nilsson blivit varm i kläderna, trots allt har han bara tränat juniorlag tidigare?
- Det är alltid en omställning att få från att träna ett juniorlag till att träna ett seniorlag. Nu har Petter varit med om så mycket sedan tidigare så den här har inte varit något stort problem.
- Tingsryd har en filosofi som vi jobbar efter och den passar inte alla och då blir det självklart även konfrontationer. Men vi har avtal med Petter även nästa säsong och ser honom som vår tränare även då.

Ni har fullt förtroende för Petter Nilsson med andra ord?
- Ja det har vi. Jag tycker att det är patetiskt när det skrivs på bloggar att enligt säkra källor har vi vid två tillfällen övervägt om vi ska sparka Petter eller inte. Det finns ingen som helst sanning i det ryktet, eller skitsnacket om du så vill. Jag tycker det är på gränsen till förtal mot Tingsryd som klubb.

Hur tar spelarna den här röran som trots allt varit under hösten i Tingsryd?
- Jag tycker inte att det har varit så rörigt i klubben. Det började med Tommy Goebel som valde att lämna oss eftersom han var, och är fortfarande, skadad. Där behövde vi ta in en ersättare. Samma sak gällde Kevin DeVergilio. Han blev skadad och sedan valde han att lämna oss eftersom han tyckte att hans sätt att spela hockey passade in i Tingsryd.
- Sedan fick vi Robin Olsson skadad och dessutom platsade inte riktigt Kasper Jensen och då måste vi ta in någon ny spelare. Därför har vi lånat Dean Kukan från Luleå.
- När det gäller att vi tog in Viktor Fasth så säger man helt inte nej om man får en chans att ha en av världens bästa målvakter i sitt lag. Då tänker jag bara inte på det sportsliga utan även publikt och att få chansen att sätta Tingsryd ännu mer på hockeykartan.

Trots allt är det väl en ganska stor spelaromsättning?
- Jag tycker inte att det är konstigt att det sker förändringar i truppen. Titta på exempelvis Asplöven. Det verkar som man har 4-5 nya spelare till varje match.
- Vi spelar på en elitnivå och då fungerar det så här. Killarna är så pass professionella så de ser nog inget problem utan vet vilket jobb man är i Tingsryd för att göra.

Tingsryd gick ut innan säsongen och sa att ni skulle hamna topp sju. Vad krävs för att ni ska nå dit?
- Det krävs att vi börjar hitta målet, ett bra defensivt spel och självklart ett bra målvaktsspel.
- Vi har inte varit helt borta i någon match den här säsongen utan, tvärtom, vi har hängt med bra mot alla lagen. Får vi bara lite flyt och sätter puckarna så kommer vi också börja klättra i tabellen.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade