Foto: Getty Images
Niklas Hjalmarsson

Torsdag 8 Nov 2012 14:20

Hjalmarsson valde spel i Italien

Det snackades om Tyskland och Österrike för Niklas Hjalmarssons del under lockouten. Det blir istället Italien för Chicagobacken.

Storklubben Bolzano är det som meddelar att man vunnit kampen om svenskens signatur. Klubben är regerande italienska mästare och har vunnit 19 mästartitlar i Italien genom åren.

Om två veckor spelar Bolzano "semifinalgruppspel" i Continental Cup på hemmaplan där man spelar mot danska Herning, ryska Toros och tyska Landshut om en plats i finalspelet i Donetsk i januari, där franska Rouen och värdlaget Donetsk redan är klara som två av fyra lag.

Klubben har också haft tunga svenska namn hos sig tidigare, bland annat Kenta Nilsson, Tommy Sjödin och Peter Andersson.

Hjalmarsson, 25-åringen från Eksjö, har spelat för Chicago sedan 2007 och sköt ett mål och 14 assist på 69 matcher under förra säsongen och fick avsluta säsongen med att göra VM-debut.

2010 blev han Stanley Cup-mästare.

Under senaste lockouten valde en svensk spel i italienska ligan. Det var Niklas Sundström, som spenderade sin lockoutperiod i Milano.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade