Foto: Peter Sibner
Henrik Lundqvist.

Torsdag 8 Nov 2012 15:31

"Jag vill gärna spela i Frölunda"

Henke besviken på Hockeyligan

Hockeyligans regelverk fortsätter att stänga ute NHL-spelare från Elitserien om det inte rör sig om korttidskontrakt. Det gör världens bästa målvakt, Henrik Lundqvist, frustrerad.
– Jag vill gärna spela i Frölunda så länge konflikten pågår, säger han till gp.se.

Ännu ser man inget riktigt ljus i den mörka NHL-tunneln. Lockouten blir bara längre och längre. Många NHL-spelare har redan funnit en tillfällig klubb att spela med. Men för Henrik Lundqvist är situationen lite annorlunda eftersom det enda alternativet stavas Frölunda.
- Det regelverk som finns i Hockeyligan ger oss bara möjlighet att ta in spelare på korttidskontrakt som ersättning för skadade nyckelspelare, som vi gjort med Duchene och Stålberg. I nuläget finns inget sånt utrymme för Henke, säger klubbdirektören Anders Larqvist till klubbens hemsida.

30-åringen, som i somras blev utsedd till NHL:s bästa målvakt, får därmed fortsätta att vänta på att Hockeyligan tar ett nytt beslut. Men i första hand vill han förstås att NHL-konflikten ska ta slut.

"Bedrövligt för hockeyn"
- Självklart hoppas jag att det ska lösa sig, det har gått alldeles för långt. Det är bedrövligt för hockeyn och många lider av det, säger han till GP och fortsätter:
- Men nu börjar det alla fall förhandlas på riktigt. Innan var det mest förslag, och om man inte godkände förslaget var samtalet avslutat. Så det är verkligen positivt att de börjar ge och ta lite nu.

Under torsdagen tränade han med Frölunda, och även imorgon kommer han att finnas med på isen.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade