Foto: Bildbyrån
Elias Lindholm.

Söndag 11 Nov 2012 16:30

Juniorkronorna vann utan att övertyga

Lindholm skadad i 3-1-segern

Juniorkronorna gjorde det som krävdes och vann med 3-1 mot ett b-betonat Ryssland i fyrnationsturneringen i Sundsvall. Man vann dock utan att övertyga och misslyckades med att göra mål vid inte mindre än tre lägen i spel fem mot tre. Segern innebar dock turneringsseger, men smolk i glädjebägaren var att Elias Lindholm utgick skadad.

Om Juniorkronorna övertygade i 5-2-segern mot Finland på lördagen så gjorde man det inte i mer än en period i mötet med Ryssland på söndagen. Det svenska laget vann visserligen matchen i fyrnationsturneringen i Sundsvall med 3-1 men man ställdes också mot ett b-betonat ryskt lag, vars bästa spelare är över i Kanada och spelar Subway Super Series.

Juniorkronorna inledde dock söndagens match på bästa sätt och körde över det ryska laget fullständigt i den första perioden. Sverige vann skotten i perioden med 17-1 och efter mål från Skellefteås Viktor Arvidsson och Frölundas Sebastian Collberg gick man till pausvila med en 2-0-ledning. De siffrorna var dessutom i underkant då det svenska laget hade flera jättelägen utöver målen och bland annat ett skott i insidan av stolpen från Emil Djuse.

I den andra perioden var dock det fina svenska spelet som bortblåst. Man var passivt och stillastående och lät Daniil Romantsev reducera för Ryssland i numerärt underläge. Just det svenska spelet i powerplay var undermåligt under stora delar av matchen och man misslyckades med att göra mål inte mindre än tre gånger i spel fem mot tre.

Lindholm utgick med en lårkaka
Även den tredje perioden inleddes på ett skakigt sätt från svensk sida, men efter det att Emil Djuse satt 3-1 i powerplay knappa sju minuter in på perioden så lugnade de svenska spelarna ner sig något. Under de sista tio minuterna av matchen var Juniorkronorna minst en man mer på banan i stort sett hela tiden men trots detta så lyckades man inte göra några fler mål.

Det mest spektakulära från avslutningen av matchen var i stället en fenomenal räddning från Joel Lassinantti. Almtunakeepern stoppade Ryssland från en reducering genom att kasta sig och rädda med klubban när en rysk spelare skulle slå in pucken i tom kasse. Lassinantti stoppade totalt 16 skott i matchen där Sverige vann skotten med 44-17.

Man vann alltså matchen med 3-1 och plockade därmed hem sin tredje raka trepoängare från turneringen i Sundsvall. Juniorkronorna vann därmed turneringen i överlägsen stil före Finland, som knep andraplatsen efter en 3-1-seger mot Tjeckien tidigare under dagen.

Smolk i glädjebägaren för det svenska laget var dock att Elias Lindholm lämnade isen skadad redan i den andra perioden. Lindholm utsattes för en knätackling från en rysk spelare och de första rapporterna, från SVT, talar om att stortalangen ådragit sig en lårkaka.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade