Foto: Bildbyrån
KLAR FÖR ALLSVENSKAN. Calle Gunnarsson är klar för spel i moderklubben Örebro.

Måndag 12 Nov 2012 11:18

Örebro gör NHL-värvning

Gunnarsson tillbaka i moderklubben

Nu gör även Örebro en NHL-värvning. På måndagen blev det klart att den egna produkten Calle Gunnarsson, till vardags i Toronto Maple Leafs, förstärker det allsvenska laget.
- Vi har skrivit ett kontrakt som gäller tills vidare, säger sportchefen Lars "Mozart" Andersson till Nerikes Allehanda.

Örebro har legat lågt med NHL-värvningar, men nu har klubben valt att göra klart med den 26-årige backen Carl Gunnarsson. Toronto Maple Leafs-spelaren kan komma att göra debut för klubben redan i morgondagens bortamatch mot Södertälje, förutsatt att alla papper blir klara i tid.
- Vi har skrivit ett kontrakt som gäller tills vidare över hela säsongen, så länge lockouten pågår. Om sedan elitserien tar ett annat beslut i NHL-frågan kan Calle gå till Linköping, säger sportchefen Lars "Mozart" Andersson till Nerikes Allehanda.

Han är mån om att relationen till LHC ska förbli god.
- Vi har ett bra samarbete med Linköping, och det var Calle som ville ha det så här. Men det känns som att om det är en fortsatt lockout så får vi ha honom hela säsongen, säger "Mozart".

Carl Gunnarsson lämnade Örebro för spel i Linköping 2004. Han spelade 150 elitseriematcher för LHC innan han flyttade till NHL och Toronto 2009. Där har det blivit 187 matcher.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade