Foto: Getty Images
Brayden Schenn.

Torsdag 15 Nov 2012 07:45

Hattrick av Brayden Schenn

Sköt Phantoms till vinst

Allt fler av NHL-namnen böjar bli varma i kläderna i AHL. I natt lossnade det exempelvis ordentligt för Adirondack Phantoms center Brayden Schenn i bortamötet med Manchester Monarchs.

Philadelphiatalangen svarade för ett hattrick när Phantoms vann med 4-1. Han har därmed svarat för sju mål och 14 poäng på tolv matcher. I Phantoms var Erik Gustafsson poänglös, men avfyrade inte mindre än fem skott och lämnade isen som +2. Den före detta Timråbacken har fyra poäng (1+3) på tolv matcher.

*****

Nattens enda svenska målskytt i AHL var Sebastian Stålberg. 22-åringen nätade för femte gången den här säsongen när han satte ett powerplaymål i Worcester Sharks 4-2-seger mot Portland Pirates, som saknade både Oliver Ekman Larsson och David Rundblad i laget. Stålberg har åtta poäng (5+3) på 14 matcher så här långt.

*****

Marcus Krüger plockade upp en passningspoäng när Rockford Icehogs förlorade hemmamatchen mot Peoria Rivermen med 5-4. Krüger har tio poäng (3+7) på 13 matcher. I Peoria var T.J. Hensick den stora segerorganisatören med ett mål och tre assist. Han ligger delad två tillsammans med Jordan Eberle bakom backen Justin Schultz i AHL:s poängliga. Schultz toppar med 18 poäng (7+11) på 13 matcher. Eberle och Hensick har 16 poäng vardera.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade