Foto: Getty Images
LULEÅ NÄSTA. Mika Pyörälä är klar för sin tredje elitserieklubb.

Fredag 16 Nov 2012 09:48

Han ska lösa Luleås målbekymmer

Pyörälä klar för resten av säsongen

Luleå nollades av Linköping i går kväll. På fredagen presenterade laget ett nyförvärv som ska hjälpa klubben att få fart på offensiven. Det handlar om den finske landslagsforwarden Mika Pyörälä.
- Pyörälä är redo för spel mot AIK (i morgon) givet att allt pappersarbete hinner gå igenom, säger sportchefen Lars "Osten Bergström.

Han har gjort 20 elitseriemål eller fler vid två tillfällen. Nu får Mika Pyörälä chansen att hjälpa Luleås strejkande offensiv. På fredagsförmiddagen gjorde klubben klubben klart med den 31-årige finländaren som närmast kommer från Amur Chabarovsk i ryska KHL.
- Vi har under en lång tid haft ambitionen att få Mika till Luleå Hockey och nu är vi jätteglada att vi lyckats med detta, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström i ett pressmeddelande.
- Mika är en super-proffsig kille och en god skridskoåkare - en spelare med ett brett register som kan ta många olika roller och som kommer hit med fem raka VM-turneringar i ryggen där han även varit med och vunnit ett VM-guld.

Tvingades lämna KHL
Pyörälä lämnade Göteborg och Frölunda för spel i Chabarovsk den här säsongen. Tiden i Ryssland blev dock inte lika framgångsrik som förväntat. Forwarden gjorde fem mål och elva poäng på 25 matcher innan han tvingades lämna klubben i samband med landslagsuppehållet.
- Ryssland är Ryssland, vad som helst kan hända där. Man hör så många historier om Ryssland, men man måste uppleva det själv, säger han diplomatiskt till luleahockey.se om tiden i KHL.

Mika Pyörälä sköt 22 mål och 40 poäng för Frölunda förra säsongen där han utgjorde en tredjedel av POP-kedjan, lagets mest produktiva formation som även innefattade Fredrik Pettersson och Mathis Olimb. I elitserien har den finske landslagsmannen även företrätt Timrå och står noterad för 74 mål och 139 poäng på 202 elitseriematcher.

Finändarens målskytte bör komma väl till hands i Luleå - bara bottenlagen Timrå, Växjö och Rögle har svarat för färre mål hittills den här säsongen.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade