Foto: Bildbyrån

Måndag 19 Nov 2012 10:00

Veckans Lag #9

Hockeysverige.se summerar veckan

Efter en veckas landslagsuppehåll är vi tillbaka med en ny, kanske inte med alltför stor blandning, upplaga av Veckans Lag från Elitserien. En vecka som till slut fick äran att innehålla en hel del mål.

Spelarnas som tas ut i Veckans Lag belönas med tio bonuspoäng vardera i HOCKEYCOACHEN, fantasytävlingen där du tävlar om en NHL-resa.

Målvakt:
Gustaf Wesslau, HV71 (2)
Det är inte mycket att snacka om. Flera målvakter som gjort bra insatser under veckan har diskat sig själva via att även göra sämre insatser. Wesslau har däremot stått pall. Nollade mästarna Brynäs på bortaplan genom 32 räddningar och storspelade sedan även mot Frölunda i sin andra matrch.

Backar:
Richie Regehr, Modo
Ingen segehr utan Regehr. Ja, så har det sett ut för Modo under veckan. Han har svarat för två mål och tre assist och målen har betytt poäng båda två. Han avgjorde i sudden mot Växjö i tisdags och mot Brynäs i lördags.

Kyle Cumiskey, Modo (2)
Modobacken missade de tre sista matcherna före landslagsuppehållet och det blev därmed lite av dubbel comeback för honom under veckan. Och som han gjorde det. Fem assist på tre matcher varav dubbla passningspoäng mot både Växjö och Brynäs där pass till Regehrs segermål ingick i båda matcherna.


Forwards:
Bud Holloway, Skellefteå (4)
George III kan det här med att köra. Speciellt när han möter Rögle. Tre raka mål i första perioden var bara början till raset för skåningarna i den matchen. Totalt sköt Holloway fyra mål och fyra assist under veckan. Han hade även stor del i lagets seger mot Luleå på tisdagen via 1+2.

Pierre-Edouard Bellemare, Skellefteå
Skadeproblemen höll honom borta från spel under elitseriens 20 första omgångar. Sen kom han in som om han aldrig varit borta och svarade för ett mål och fem assist på veckans tre matcher, där ibland tre assist i matchen mot Rögle.

Robert Rosén, Växjö
Fjolårets gigant i Elitserien har haft problem att hitta rätt med passningarna under hösten och hade bara en assist på sina 20 första matcher. Sen klev han in och levererade fyra borta mot Färjestad. En imponerande bedrift. Totalt blev det fem assist under veckan.

Veckans...

..."det var då själva fan":
Chris Lee gjorde 13 mål för Mannheim i DEL ifjol och var tänkt att stänka in ett par sådana i Färjestad också. Mot Frölunda var det nära. Han tillskrevs målet ett tag. Sen visade det sig att Rickard Wallin hade styrt. Så nära, men ändå så långt ifrån.

...ÄNTLIGEN!
Jonas Gunnarsson, HV71:s reservmålvakt, har tvingats leva med att vara en snackis i media efter att ha förlorat sina tre första matcher under säsongen. Speciellt när Gustaf Wesslau hade vunnit alla sina matcher var det extra anmärkningsvärt. Mot Timrå fick han äntligen tyst på det där eländet och fick vinna.

...massaker:
Skellefteå körde, precis som i hemmamötet, över stackars Rögle fullständigt. 6-0 då blev till 7-0 nu. På bortaplan. Efter 59 avlossade skott. På bortaplan. Och Bud Holloway har lyckats göra sju av sina tio mål den här säsongen på tre matcher mot Rögle. Wow.

...skräll:
Att Växjö, eller egentligen någon alls, gör fem raka mål på Färjestad i Karlstad. Speciellt under en period få Färjestad stod med ett av ligans allra hetaste försvarsspel.

...dunderskräll:
Lördagens omgång bjöd på ett sällan skadat målkalas i elitseriehockeyn. Inte minst redan i första perioden där samtliga sex matcher hade två eller fler mål. Fem av dom fick se tre fullträffar.
Det har inte hänt i en elitserieomgång sedan omgång 46 säsongen 10/11.

...bild:

Foto: Bildbyrån

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade