Foto: Getty Images
Rickard Rakell.

Måndag 19 Nov 2012 08:50

Rakell nådde tvåsiffrigt med straffmål

Poäng av Rask i WHL-comebacken

JVM-aktuelle Rickard Rakell sköt i natt sitt tionde OHL-mål för säsongen. Det kom på straff - i numerärt underläge - när svenskens Plymouth Whalers besegrade Ottawa 67 med 3-2 på bortais.

Rakell, som utsågs till matchens första stjärna, är uppe i 21 poäng (10+11) på 22 matcher så här långt. Han var inte den enda svensken som producerade för Plymouth i natt. Backen Simon Karlsson spelade fram till Whalers två övriga mål och fördubblade därmed sina assistskörd. Den tidigare Malmöbacken har fem poäng (1+4) på 16 matcher.

*****

Michael Schumacher sköt säsongens åttonde mål när Sault Ste. Marie Greyhounds tog en övertygande 9-2-seger över Sarnia Sting. Schumacher, som var +3 i matchen, satte det matchvinnande 3-0-målet halvvägs in i första perioden. Han har därmed samlat ihop 14 poäng (8+6) på 21 matcher.

*****

I QMJHL satte Nick Sörensen sitt sjätte mål för säsongen. Det betydde 2-2 för Québec Remparts när det slutligen blev straffseger med 3-2 mot Victoriaville Tigres. Sörensen har 18 poäng (6+12) på 17 matcher den här säsongen.

*****

Sedan kan vi slutligen meddela att Victor Rask i natt gjorde sin första WHL-match för säsongen efter att ha blivit degraderad till Calgary Hitmen av Carolina Hurricanes. Rask, som är högaktuell för JVM-spel, passade till ett av målen när Hitmen besegrade Swift Current Broncos med 3-2. Han var dessutom +2 i matchen. Rask inledde säsongen med att göra fem poäng (1+4) på tio matcher i AHL med Carolinas farmarlag Charlotte Checkers.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade