Foto: Bildbyrån
Oscar Klefbom.

Måndag 19 Nov 2012 13:37

"Om det blir operation är säsongen över"

Klefbom kan ha spelat klart

Den första diagnosen var positiv och indikerade att Oscar Klefbom bara skulle vara borta i några veckor. Nu kan han tvingas till operation och då skulle säsongen vara över.
- I dagsläget kan jag inte säga om det blir operation eller inte, säger den tilltänkte JVM-kaptenen till Värmlands Folkblad.

Det var i en match mot Växjö i oktober som Oscar Klefbom skadade axeln. Han fick en tackling och skadade sig olyckligt. Den första diagnosen pratade om ett par veckors frånvaro, men efter snart en och en halv månads frånvaro vet han fortfarande inte när det kan bli comeback - eller om det blir det över huvud taget.

Ett besök hos en specialist i Göteborg kan bli avgörande för om det blir något spel över huvud taget den här säsongen.
- Då får jag väl en indikation på vad som kommer ske. Men jag ska också åka över till Edmonton och kolla upp axeln där också. Domen lär väl komma om en och en halv vecka då vet jag säkert, i dagsläget kan jag inte säga om det blir operation eller inte, säger Klefbom till Värmlands Folkblad.

En operation skulle döda hoppet om spel i JVM och resten av säsongen också.
– Om det blir så att jag opererar axeln så kommer det innebära sex månaders frånvaro och spel den här säsongen är uteslutet. Då är det bara att börja fokusera på nästa säsong, säger Klefbom.

Den 19-årige backtalangen är utlånad till Färjestad av Edmonton Oilers den här säsongen. Han hann spela elva matcher och svara för tre assist innan axelskadan,

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade