Foto: Bildbyrån
Jörgen Lindgren.

Onsdag 21 Nov 2012 14:41

Publiken sviker elitserien

"Får kritik hur vi än gör"

Fjolårets publiksnitt i Elitserien var rekordhögt. Men jämför man med samma tidpunkt ifjol har snittet den här säsongen sänkts med hela 631 personer.
- Vi får kritik för att klubbarna inte tagit in NHL-spelare, vi får kritik för sviktande publiksiffror, det är ingen som tycker det är roligt, säger Svenska Hockeyligans vd Jörgen Lindgren till TT.

Sju av Elitseriens tolv klubbar har tappat i publiksnitt jämfört med förra säsongen. Det är en anmärkningsvärd siffra som gör att serien passerats av såväl Schweiz som KHL och Tyskland när det gäller publiksnitt. Förra säsongen hade Elitserien nämligen det högsta publiksnittet i Europa.

Men den här säsongen har de tre ligorna öppnat för NHL-spelare, något som inte varit fallet i Elitserien. Jörgen Lindgren tror däremot inte att det är en hållbar anledning.
– Jag tror inte det är så enkelt. Naturligtvis finns det en påverkan där, men jag tror inte det är likhetstecken med att om du har lockoutade NHL-spelare så har du ökad publik, säger han till TT.

I stället pekar han bland annat på att Rögle bytt plats med Djurgården i högsta serien.

Beslutet får kritik från NHL-spelarna
–  Det finns nog flera delar i det här, dels har vi haft ett antal år av uppgång, dels har vi Djurgården som hade ett snitt på över 7 000 som åkte ur och de har ersatts av Rögle (4 183 i snitt), och där finns en skillnad. Tittar man sedan på klubbarna så är det i princip Frölunda, Färjestad och AIK som har negativa siffror och de andra är inom felmarginalen, och sedan har vi några som har gått framåt, förklarar han.

NHL-spelare som Henrik Lundqvist, Victor Hedman och Erik Karlsson har redan öppet kritiserat Hockeyligans beslut att stänga ute NHL-stjärnor.
– Det är så klart tråkigt, samtidigt har de visat förståelse för argumenten. Men det är viktigt för debatten att påpeka att det inte är ligan som har fattat beslutet utan respektive lag.

Han menar även att Hockeyligan får kritik vad de än gör, och får därför ständigt jobba i motvind.
– Vi får kritik för att klubbarna inte tagit in NHL-spelare, vi får kritik för sviktande publiksiffror, det är ingen som tycker det är roligt. Men det jobbas intensivt med att attrahera fler åskådare. Det är klart att vi inte är nöjda, menar han.

Rekommenderade nyheter
SHL
Skriv en kommentar

Mest kommenterade