Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson
BORTA PÅ OBESTÄMD TID. Janne Niinimaa saknas allt jämt i Asplövens laguppställning.

Onsdag 21 Nov 2012 15:42

"Omöjligt att säga när Niinimaa är tillbaka"

Asplövens stjärnback fortfarande borta

Asplöven saknar fortfarande sin försvarsgeneral Janne Niinimaa. Fingerskadan som han ådrog sig tidigare i månaden kan göra att backveteranen tvingas till en operation.
- Just nu befinner Janne sig i Finland, men skulle det bli aktuellt med operation så åker han över till USA, säger tränaren Per Kenttä till hockeysverige.se.

I oktober plockade Asplöven in backen Janne Niinimaa, 37, för att stärka upp lagets försvarsspel. Så här långt har det bara blivit sex matcher för Haparandaklubben. En fingerskada har satt stopp för vidare spel.

Det ser ut att dröja ytterligare en tid innan Niinimaa är tillbaka i spel.
- Jo, han är fortfarande skadad i fingret och kan inte spela den närmsta tiden heller. Det kommer ett beslut i veckan om det kommer att bli operation eller inte. Fingret är för svullet nu för att man ska kunna ta ett beslut redan idag om hur det kommer att bli berättar klubbens sportchef/tränare Per Kenttä för hockeysverige.se.
- Just nu befinner Janne sig i Finland, men skulle det bli aktuellt med operation så åker han över till USA.

Är Niinimaa fortfarande Asplövens spelare?
- Ja, vi har ett tillsvidare-kontrakt med Janne. Jag räknar med att han kommer tillbaka hit och spelar när han blir frisk. Han behöver dessutom matchträning om han ska vidare någon annanstans och spela framöver.
- Han tränade med oss under förra veckan, men det gjorde för ont så han var tvungen att avbryta träningen. Jag kan omöjligt svara på när han kommer att vara tillbaka.

Kommer ni även i morgon ta in några lånespelare i mötet med Mora?
- Ja, det blir de tre killarna som vi lånat redan tidigare från Luleå, Daniel Mannberg, Jonas Berglund och Johan Porsberger.

Janne Niinimaa har 741 NHL-matcher för Philadelphia, Edmonton, New York Islanders, Dallas och Montréal bakom sig. Han har även gjort två elitseriesäsonger för HV71 och Luleå. I HV blev han svensk mästare 2010

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade