Foto: Bildbyrån/Emil Malmborg
Simon Olsson.

Onsdag 21 Nov 2012 16:34

Allsvenska slagskämpar stängs av

Olsson och Lindarv på läktaren

Helgens möte mellan Oskarshamn och Örebro bjöd ett slagsmål. Nu stängs slagskämparna Dave Lindarv och Simon Olsson av i två matcher vardera.

Det var i lördagens match i Oskarshamn som Dave Lindarv och Simon Olsson rök ihop i mitten av den andra perioden. Båda spelarna fick match penalty för att ha kastat handskarna och därmed också varsin matchs automatisk avstängning.

Efter att ha videogranskat incidenten bedömer emellertid disciplinnämnden att straffet ska utökas. Lindarv får en matchs extra avstängning medan Olsson stängs av i tre matcher, varav en förvandlas till böter på 3 500 kronor.

Missar nyckelmatcher
Disciplinnämnden skriver i sin dom att Olsson är den av de två som har varit mest delaktig i slagsmålet.
"Disciplinnämnden finner det av anmälan och filmsekvenserna utrett att Simon Olsson är initiativtagare till slagsmålet och att han försöker utdela ett antal slag mot huvudet på Dave Lindarv med kastade handskar. Mot bakgrund av att Simon Olsson startar slagsmålet ska han ådömas en strängare bestraffning än Dave Lindarv motsvarande tre matchers avstängning (inklusive den automatiska avstängningen), varav en match omvandlas till böter."

Båda spelarna missar respektive match i kväll. Örebro tar emot Djurgården på hemmais medan Oskarshamn ställs mot Karlskrona. Olsson missar även Örebros bortamatch mot Leksand på lördag medan Lindarv missar Oskarshamns bortamöte med Almtuna på fredag.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade