Foto: Bildbyrån
Filip Forsberg.

Torsdag 22 Nov 2012 15:00

"JVM ska absolut inte vara någon fara"

Filip Forsberg lämnar lugnande besked

Filip Forsberg missade juniorlandslagets fyrnationsturneringen i Sundsvall härom veckan på grund av en höftskada. Något spel har det inte blivit sedan dess. Leksingen skickar dock lugnande signaler angående JVM.
- Jag har cyklat lite vilket går bra och sedan har jag kört lite på is så det är på rätt väg, säger han till hockeysverige.se.

Leksands juniorlandslagsspelare, Filip Forsberg, 18, har tvingats vila från spel de senaste matcherna på grund av skada. Av lagets inledande 23 matcher har Forsberg spelat 19 och svarat för 14 poäng vilket han ligger sjua på i lagets interna poängliga.

Hockeysverige.se fick en kort pratstund med Filip Forsberg på torsdagseftermiddagen och vi undrade vad det egentligen är för skada som han dras med.
- Det är väl höften som har fått sig en liten bristning eller vad man ska säga, en muskel i höftböjen. Vi har varit ganska öppna med vad det är för skada och inte så mycket att mörka.

Hur fick du smällen som gav den här skadan?
- Det var ingen tackling eller så utan det var en kampsituation och då högg det till lite bara.

Kan du träna någonting?
- Jag har cyklat lite vilket går bra och sedan har jag kört lite på is så det är på rätt väg.

När räknar du med att vara tillbaka i spel?
- Det är en skada som man måste vara lite försiktig med eftersom om man väljer att gå på för tidigt kan man bli borta en längre tid. Så vi har inte satt upp någon riktig plan, men det kryper lite i kroppen när man inte får vara med och spela, haha…
- Jag vill ju tillbaka så fort som möjligt, men samtidigt vill vi inte riskera resten av säsongen. Vi tar en dag i taget.

Kan Junior-VM vara i fara?
- Nej, det tror jag absolut inte.

Filip Forsberg ingick i det lag som vann JVM förra säsongen. På årets sex juniorlandskamper har han svarat för åtta poäng.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade