Foto: Getty Images
Anders Lindbäck

Torsdag 22 Nov 2012 20:28

89 räddningar på två dagar av Lindbäck

Anders Lindbäck har fått slita hårt i FM-ligans jumbolag Ilves de två senaste dagarna.

Han har spelat back-to-back när laget spelade mot Blues igår och TPS idag. Det slutade med totalt 89 räddningar på de två matcherna. Mot Blues blev det förlust med 3-4 men idag blev det seger efter straffar mot TPS.

Matchen hade ett imponerande målvaktsspel överlag. Lindbäck stoppade 46 skott och TPS målvakt Atte Engren noterades för 43 räddningar i matchen som slutade 1-1 efter ordinarie tid och straffar.

I straffläggningen var Lindbäck prickfri och stoppade Mikko Koivu, Lauri Korpikoski och Petteri Nummelin. Ville Koistinen avgjorde för Ilves del.

Efter de två senaste dagarnas storspel (94,68) har Lindbäck tagit sig upp på en räddningsprocent på 89,96 på sina sju matcher efter att ha haft tuff inledning i ligan sett till räddningsprocenten.

Finska ligan toppas för övrigt av superskrällen SaiPa (med svenske backen Per Savilahti Nagander i laget), ett lag som missat slutspel 12 av de 13 senaste säsongerna och inte varit högre än elva i tabellen de senaste sex säsongerna.

Laget vann borta mot Ässät med 3-2 ikväll och toppar tre poäng före Jokerit, som i sin tur slut Lukko med 4-0 där Erik Karlsson svarade för en passningspoäng.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade