Foto: Bildbyrån/Marcus Eriksson
STANNAR I NEW YORK. Någon återkomst till Sverige är inte aktuell för axelskadade Carl Hagelin just nu.

Måndag 26 Nov 2012 12:00

Hagelin kan inte lova SSK-comeback

"Vi får se lite vad som händer"

Åtta matcher av succé. Sedan gick axeln sönder och Carl Hagelin tvingades avbryta sejouren i Södertälje. Någon comeback i moderklubben kan han inte utlova, även om lockouten skulle fortsätta efter jul.
- Jag har inget svar på det just nu, tyvärr, säger han till hockeysverige.se.

I samband med landslagsuppehållet för Karjala Tournament tvingades Södertälje SK:s lockoutspelare Carl Hagelin, till vardags i New York Rangers, till vila. Pär Mårts hade dessutom tagit ut 24-åringen till spel i Tre Kronor, men bara några dagar innan samlingen fick han dra sig ur, allt på grund av en axelskada.
- Det var i en vanlig närkamp som jag skadade min axel, men nu känns det bättre och bättre så det är inga problem att träna i dag, säger Hagelin till hockeysverige.se när vi når honom på telefon borta i New York.

Kan du träna fullt ut i dag?
- Ja, men det är ju ingen riktig kontakt på träningarna. Jag har ju börjat åka skridskor men tog det säkra före det osäkra och återvände hit för att vila upp axeln.
- Några av Rangers spelare stannade kvar här borta så vi brukar vara från åtta till fjorton gubbar på en gemensam träning. Först kör vi några enkla övningar och sedan brukar vi köra lite fyra mot fyra över hela planen, inte allt för intensivt.

För många kom ett överraskande besked från Södertälje SK och Carl Hagelin för en knapp vecka sedan. Efter åtta matcher och elva poäng väljer Hagelin och Södertälje SK att gå skilda vägar.
- Vi bröt kontraktet mest för att Södertälje inte skulle behöva betala för mig.
- Mitt avtal var bara skrivet till den 8 december och det kändes inte som att jag skulle kunna spela några matcher innan dess. Så att bryta avtalet var något som jag och klubben gemensamt kom överens om.

Om lockouten fortsätter efter jul, kan du tänka dig att återvända till Södertälje SK?
- Vi får se lite vad som händer. Jag har inget svar på det just nu, tyvärr.

Hur ser du på din korta sejour i Södertälje SK?
- Jag hade otroligt kul, en grym månad. Det är alltid kul att spela i ett lag som vinner. Det spelar inte någon roll vilken nivå det är, du vill alltid vinna. Framför allt var det kul att se alla mina kompisar från SSK göra så ruggigt bra ifrån sig.
- Som sagt var, det var otroligt roligt och kul att jag kunde hjälpa till. Staden, laget och dessutom få lite framgång är något som jag alltid kommer att minnas.

Var det som att komma hem och spela?
- Ja, det var det. Jag bodde med morsan och farsan under den här månaden. Det var lite speciellt eftersom jag inte gjort det på flera år, haha…
- Det var ju kul att spela i den klubb jag växt upp i och ge tillbaka till fansen. De har inte riktigt sett mig spela förut eftersom jag lämnade Södertälje som junior redan.
- Södertälje har en grymt bra klack. Just det här med klackar är något som man missat här över. När vi mötte Djurgården så var det en oerhört intressant match med två klackar som var helt galna vilket gör att man blir lite extra peppad.

Upplevde du att Södertälje lyfte när du och Matt Read kom till Södertälje?
- Egentligen är jag fel person att fråga, men samtidigt tror jag att det är bra med lite frisk luft i laget när det inte går så bra. Det blir lite nytändning och man kan se från dem första matcherna som jag spelade till de sista att vi hade betydligt mer självförtroende.

Hur var det att spela Matt Read och Damien Fleury?
- Båda två är otroligt skickliga hockeyspelare. Read är väldigt smart och Fleury är giftig runt kassen och en bra skridskoåkare. Jag tyckte vi tre klickade bra direkt.
- Vi lyckades göra lite mål också och det var nog också vad folk förväntade sig av oss när vi kom från NHL. Samtidigt vet man inte vad som kommer ske och det spelas olika hockey i de olika ligorna. Vi hade i alla fall turen att skapa mycket offensivt och hjälpa laget att vinna en del matcher.
- Read hade jag träffat tidigare på All Star-veckan i Ottawa, men jag kan inte säga att jag kände honom innan jag kom till Södertälje.

Du var tvungen att säga nej till Pär Mårts och Tre Kronor på grund av din skada.
- Det stämmer och det var väldigt tråkigt. Jag skulle vara med i min första A-landslagsturnering så det var bittert att behöva tacka nej. Förhoppningsvis får jag en ny chans framöver.
- Att jag inte kunde vara med är inget som jag kan gå omkring och grubbla över. Jag brukar inte grubbla över saker och ting över huvud taget. Det som skedde det skedde, det var otroligt tråkigt att inte få vara med speciellt eftersom det var min debut.

Det spelas ett VM i Stockholm framåt våren. Om Pär Mårts ringer och kallar dig till tjänstgöring i Tre Kronor ställer du upp då?
- Får man en chans att spela i landslaget så tackar man ja om man är frisk. Det vore en ära att få spela i VM.

Förhandlingarna mellan spelarfacket och NHL verkar inte komma närmare någon lösning vilket Carl Hagelin kommenterar enligt följande:
- Vi gav ett bra förslag, men de kollade på det och sa nej direkt. Det känns som att vi hela tiden ska göra saker för dem. Vi får se vad som händer. Det enda jag vet är att det inte är några matcher före den 14 december.

Vad händer närmast för Carl Hagelin borta i New York?
- Försöka träna och komma i form igen och stärka axeln så mycket som möjligt.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade