Foto: Getty Images
KÖRDE ONYKTER. Detroit Red Wings tidigare förstaval Riley Sheahan körde rattonykter - i en Teletubbieskostym.

Onsdag 28 Nov 2012 07:00

Körde stupfull - i Teletubbies-kostym

Stoppad med tre promille alkohol i blodet

Detroit Red Wings forwardstalang Riley Sheahan åkte fast för rattonykterhet förra månaden. Nu har nya pikanta detaljer kring hans arrestering framkommit. Dels körde han bil med tre promille alkohol i blodet, dels gjorde han det - iförd en Teletubbies-kostym.

Det var efter en halloweenfest den 29 oktober som Riley Sheahan arresterades av polisen i centrala Grand Rapids där 20-åringen spelar hockey för Grand Rapids Griffins, Detroit Red Wings farmarlag i AHL.

Enligt mlive.com, som har tagit del av polisrapporten, stoppades kanadensaren vid ett trafikljus efter att polisen misstänkt att han kört sin Jeep Wrangler rattonykter. När han klev ur fordonet visade det sig att han bar en halloweenkostym föreställandes Tinky Winky, en av karaktärerna i barnprogrammet Teletubbies. Det var emellertid Riley Sheahans minsta problem.

Efter att först ha vägrat göra blåstestet tog polisen honom Kent Country Jail där han efter att till slut ha tagit testet visade sig ha tre promille alkohol i blodet, inte 1,7 som tidigare har rapporterats i amerikanska medier.

Kan dömas under nya "Super-drunk-lagen"
Tre promille är nästan fyra gånger mer än vad som är tillåtet i Michigan och gör att den unge hockeyspelaren skulle kunna dömas under den nya "super-drunk-lagen" som finns i staten, skriver mlive,com. Det innebär att han riskerar 180 dagars fängelse och en tänkbar landsförvisning eftersom han inte är amerikansk medborgare.

Inte nog med rattonykterheten. När polisen bad att få se Sheahans körkort gav han dem lagkamraten och backen Brendan Smiths körkort och hävdade att han var Brendan Smith. Därmed står han även anklagad för att ha gett polisen felaktiga uppgifter.

Riley Sheahan, som var Red Wings förstaval i draften 2010, har gjort tre mål och två assist på 15 matcher i AHL den här säsongen. Han har varit i blåsväder tidigare. 2010, under sin collegetid på Notre Dame, åtalades han för fylleri och att ha varit alkoholpåverkad som underårig.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade