Foto: All Over Press
Jevgenij Malkin

Onsdag 5 Dec 2012 16:32

Malkins uppryckning: Åtta poäng på två matcher

Har vaknat upp ur poängsvackan

Jevgenij Malkin hade sin poängmässigt bästa match i KHL hittills när han svarade för fyra nya poäng i Magnitogorsks 7-2-seger mot Riga. Efter åtta poäng på de två senaste matcherna är han numera tvåa i poängligan.

Jevgenij Malkin har vaknat på allvar efter den där poängsvackan han var inne i under två veckors tid innan den här veckan tog sin början.
Han svarade bara för blygsamma två poäng under en svit av fem matcher innan han, kanske inte helt oväntat, tog tag i sakerna igen.

Mot Spartak Moskva i måndags svarade han för ett mål och tre assist, hans andra fyrapoängsmatch för säsongen. Idag följde han upp det med ett mål och tre assist när hans Magnitogorsk slog Dinamo Riga med 7-2.

De åtta poäng han levererat över de två senaste matcherna gör honom också till ny poängligatvåa bakom lagkamraten Sergej Moziakin.

Malkin har mäktat med 41 poäng (13+28) på 28 matcher och är distanserad med sju poängs marginal till Moziakin, som sköt två mål och två assist i dagens match och har gjort 20 mål och 28 assist på 30 matcher.

Fem av Moziakins och Malkins totala poäng kom i Magnitogorsks fruktade numerära överläge. Den spelformen där duon spelar tillsammans. I fem-mot-fem-spelet spelar duon i två olika kedjor.

Malkins poängsuccé till trots var han inte poängbäst i matchen. Det var Torontoanfallaren Nikolaj Kuljomin som sköt två mål och tre assist och har noterats för 11+12 på 27 matcher i KHL.

Mikael Tellqvist agerade backupmålvakt i Dinamo Riga genom hela Magnitogorsks målkavalkad.

Magnitogorsk är just nu tvåa i den östra konferensen av KHL, två poäng bakom Avangard Omsk som vann med 5-3 mot Dinamo Minsk idag och tog poäng för 19:e matchen i rad.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade