Foto: Bildbyrån/Joel Marklund
Elias Lindholm.

Tisdag 18 Dec 2012 06:00

Lindholm uppåt i draftranking

Fyra svenskar på ISS nya ranking

Efter att ha varit rankad som tionde spelare inför sommarens NHL-draft kliver Elias Lindholm nu uppåt på ISS ranking. I december-rankingen är den svenska JVM-centern sexa.

International Scouting Services hade länge André Burakovsky som den högst rankade svensken inför sommarens NHL-draft. Ju mer av säsongen som har spelats, ju mer har emellertid Elias Lindholms aktie växt till sig. Brynäsaren var rankad på tionde plats så sent som för en månad sedan, men i december-rankingen har den nyblivne 18-åringen klivit upp till sjätte plats.

Totalt är fyra svenskar placerade bland de 30 främsta. André Burakovsky, Malmö, har gått från elfte till 14:e plats medan Robert Hägg, Modo, är kvar på 17:e plats. Jacob de la Rose har klättrat från 21:a till 20:e plats. Däremot har Viktor Crus Rydberg, Linköping, har lämnat topp-30 efter att ha varit rankad 27:a i november.

I toppen av rankingen är det helt oförändrat. Centern Nathan MacKinnon, Halifax (QMJHL), toppar före backen Seth Jones, Portland (WHL). Finländaren Aleksander Barkov, Tappara, är trea och MacKinnons sidekick i Halifax, Jonathan Drouin, är fyra. Sean Monahan från Ottawa 67 i OHL har femteplatsen alldeles framför Lindholm.

Hela ISS ranking finner ni här:
http://www.tsn.ca/draftcentre/feature/?id=83144

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade