Foto: Bildbyrån
Nicklas Danielsson

Söndag 23 Dec 2012 17:58

Danielsson poängräddare för Prag

Kvitterade i slutsekunderna mot Neftekhimik

Efter en tung höst i Schweiz har Nicklas Danielssons produktion exploderat i ryska KHL. Efter att han svarat för fyra poäng i sin debut för Lev Prag följde Danielsson i dag upp det med att bli tjeckernas poängräddare.

Med elva sekunder kvar av hemmamötet med Neftekhimik Nizhnekamsk såg svensken till att sätta 2-2 för Lev Prag. Neftekhimik vann senare med 3-2 efter övertid men landslagsmannens mål innebar åtminstone en poäng för det tjeckiska laget.

Danielsson spenderade stor del av sin tid i schweiziska Bern på antingen bänken eller läktaren. På 23 matcher svarade han där för åtta poäng (4+4).

***

En annan nordbo som firade stora triumfer i KHL i dag var norrmannen Mats Zuccarello. När Metallurg Magnitogorsk bortaslog Lokomotiv Jaroslavl med 5-1 svarade 25-åringen för två mål och ett assist.

Storstjärnan Jevgenij Malkin noterades "endast" för en assist för bortalaget precis som poängkungen Sergei Moziakin.

Staffan Kronwall assisterade till Jaroslavls enda mål i matchen och spelade, som vanligt, mest av alla i sitt lag med 20.16 i istid.

***

På annat håll i KHL noterades även Tony Mårtensson och Viktor Stålberg för poäng. Mårtensson assisterade till SKA St. Petersburgs matchvinnande 2-0-mål i 2-1-segern borta mot Sibir Novosibirsk medan Stålberg stod för ett mål och en assist i Atlants 2-6-förlust hemma mot bottenlaget Avtomobilist.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade