Foto: All Over Press/Gunnar Ask
EFTERTRAKTAD. Timrås back Mat Robinson finns på radarn hos bland annat Biel.

Torsdag 27 Dec 2012 13:10

Timråback jagas av schweiziska klubbar

"Han vill ha mer betalt"

Han har mest speltid i elitserien och har varit Timrås främsta back under två säsonger. Det har gjort att schweiziska klubbar har fått upp ögonen för backen Mat Robinson, erfar hockeysverige.se.
- Det är ett några stycken svenska klubbar som har hört av sig också, säger agenten Christian Sjögren.

Han kom till Timrå från norska Sparta Sarpsborg 2010. Sedan dess har Mat Robinson vuxit ut till elitserielagets viktigaste back. Den här säsongen snittar kanadensaren 25,29 minuters istid per match. Det gör honom till den enda utespelaren i elitserien som spelar mer än 25 minuter per match.

I vår löper Robinsons kontrakt med Timrå ut och redan nu finns det en lång lista av klubbar som är intresserade av backens tjänster. Enligt uppgifter till hockeysverige.se är bland annat schweiziska Biel en av klubbarna som har fått upp kornet på Robinson, men det finns fler klubbar som är intresserade i både Sverige och Schweiz.
- Ja, det är inga hemligheter, säger agenten Christian Sjögren till hockeysverige.se.
- Han kom från Norge, skrev ett tvåårskontrakt med Timrå och har visat att han håller väldigt hög klass i elitserien. Nu vill han ha mer betalt och spela för en bra klubb. Om det sedan blir i KHL, Schweiz eller Sverige, det får vi se.

Det finns alltså intresse i elitserien för Robinson?
- Ja, det är några stycken klubbar som har hört av sig och som jag pratar med.

KHL?
- Min ryska kollega håller på att undersöka läget där, men det finns inget konkret i dagsläget.

När Mat Robinson kom till Timrå var han i första hand känd som en offensiv back. De två säsongerna i elitserien har gjort honom till mer av en allround-back.
- Han har utvecklats till det eftersom han har varit tvungen att spela 25-30 minuter i alla situationer. Även om han inte är storvuxen har han spelat bra defensivt också, säger Christian Sjögren.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade