Foto: Getty Images
Gary Bettman och Donald Fehr har slutligen enats om ett nytt kollektivavtal.

Söndag 6 Jan 2013 11:12

LOCKOUTEN ÄR ÖVER

Avtal klart efter maratonmöte

Efter månader av elände har så äntligen lockouten kommit till ett slut. Efter ett maratonmöte på drygt 16 timmar som sträckte sig fram till klockan fem på morgonen amerikansk tid nådde de två parterna en muntlig överenskommelse.

I månader har det spytts galla mellan de två stridande parterna i NHL-konflikten. Med hjälp av medlaren Scot Beckenbaugh blev det dock ordentlig fart på förhandlingarna under lördagen och efter ett möte som varade i drygt 16 timmar har de två parterna nu enats om ett nytt kollektivavtal.

Avtalet ska fortfarande röstas igenom av såväl spelarfacket som av NHL:s Board of Governors samt ratificeras innan allt är klart men det ses som en ren formalitet nu när den muntliga överenskommelsen är gjord.

Enligt rapporter från TSN och Sportsnet sträcker sig det nya avtalet över tio år med en out-klausul för båda parter efter åtta år. Lönetaket för säsongen 2013-2014, som också varit en nyckel i förhandlingarna, sägs landa på 64,3 miljoner dollar.

När det gäller kontraktsrättigheterna, som också varit en nyckelfråga, ska den maximala kontraktslängden nu ligga på sju år när man knyter till sig free agents och på åtta år när det gäller att förlänga kontraktet med egna spelare enligt rapporter.

Hur många omgångar som kommer att spelas och när säsongen kommer dra igång är fortfarande inte bestämt. Träningslägren kan dock komma att startas upp redan i veckan som kommer enligt RDS.

Allt eftersom mer detaljer om det nya avtalet framkommer och de båda parterna uttalar sig kommer vi uppdatera om läget här på hockeysverige.se, så det är bara att följa med.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade