Foto: Bildbyrån
Magnus Nygren.

Söndag 6 Jan 2013 18:00

Utlandsintresse för Nygren

Färjestad har erbjudit nytt kontrakt

Han har gjort stor succé och lyft sitt spel flera nivåer hos Färjestad den här säsongen. Efter säsongen går Magnus Nygrens kontrakt med värmlänningarna ut och nu jagas han av såväl Dinamo Riga som ZSC Lions.
- Det är givetvis kul, ett litet kvitto på att man gjort något bra i vinter, säger Nygren.

Han har tidigare gjort sig känd som en utpräglat offensiv back med ett fruktat skott. Denna säsong har dock Magnus Nygren tagit ett enormt kliv i sin utveckling även i det defensiva spelet och nu är han högvilt bland utländska klubbar.

Dinamo Riga från KHL och ZSC Lions från schweiziska ligan har båda visat intresse för succébacken. Nygrens kontrakt går ut efter säsongen och nu jagas han alltså av flera utländska klubbar.
- Jag vet inget om några klubbar men har hört från min agent att det finns ett intresse. Givetvis kul, ett litet kvitto på att man gjort något bra i vinter, säger Nygren till Värmlands Folkblad och fortsätter:
- Sen vet jag inte om jag känner mig redo att dra, jag skulle inte ha några problem med något år till med tryggheten här hemma. Att få göra någon landskamp kan vara ett bra mål att sträva efter.

"Älskar Färjestad och älskar Karlstad"
Samtidigt som han jagas av utländska klubbar har också Nygren fått erbjudande om att förlänga kontraktet med Färjestad. Ett alternativ som är högaktuellt.
- Vi pratar och det är inget snack om att jag skulle kunna tänka mig att stanna. Jag älskar Färjestad och jag älskar Karlstad, säger Nygren.

22-åringen plockades som överårig spelare av Montréal i draften 2011 och NHL-klubben har nu också ett än större intresse av värmlänningen än vad man har haft tidigare.
- Vi har en ganska bra kontakt, lite mer nu än förra säsongen. Framför allt pratar jag med Christer Rockström (scout för Montreal) både allmänt och om hockeyn.
- Det verkar som även de tycker att jag gjort ett ganska rejält ryck och de är klart mer intresserade än tidigare. Jag tror de har trott på mig hela tiden, men nu kanske de på riktigt börjat tro att jag kan bli något, skrattar Nygren.
- Givetvis jättepositivt och kul att höra.

Nygren har tidigare under säsongen också hyllats för det sätt han lyft sitt defensiva spel av assisterande förbundskaptenen Peter Popovic. Han lär vara högaktuell för att få debutera i Tre Kronor inom en inte allt för avlägsen framtid. Med 18 poäng (6+12) på 32 matcher ligger Karlstadpojken på en sjätte plats i backarnas poängliga.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade