Foto: Getty Images
GENI. Pavel Datsyuks hockey-IQ överträffar de flestas.

Söndag 6 Jan 2013 18:27

Se Datsiuks sanslösa straffmål

Avslutade med flaggan i topp

Lockouten är slut och Pavel Datsiuk kommer vända tillbaka till Detroit någon gång de kommande dagarna. I sin avslutningsmatch med CSKA Moskva beslutade han sig dock för att bjuda fansen på något extra. Superryssen svarade för ett mål, en assist och ett sanslöst straffavgörande när CSKA slog Traktor med 3-2.

Malkin, Crosby, Giroux och Stamkos är ständigt de namn som nämns när man pratar om vem som är världens bästa hockeyspelare. I den diskussionen får man dock definitivt inte glömma bort Pavel Datsiuk. När Detroits stjärnforward i dag gjorde vad som sannolikt blir hans sista match för CSKA Moskva för den här gången, så bjöd han på stor show.

CSKA besegrade Traktor Tjeljabinsk med 3-2 efter straffar sedan Datsiuk på egen hand burit sitt lag till seger. Först assisterade veteranen till Denis Denisovs 1-1 i den tredje perioden. Efter att Traktor sedan återtagit ledningen klev Datsiuk fram på nytt och genom att på egen hand trycka dit 2-2 fixade han en poäng till sitt lag.

När det i straffläggningen sedan skulle avgöras vem som skulle få med sig bonuspoängen bjöd Datsiuk, sin vana trogen, på något helt utöver det vanliga. 34-åringen har gjort många spektakulära straffmål under sin karriär men detta lär ändå vara ett av de snyggare. Att målet dessutom blev helt avgörande och gav CSKA segern med 3-2 förminskar inte direkt bedriften.Datsiuk har totalt svarat för 36 poäng (11+25) på 31 matcher med CSKA Moskva under lockouten. Detta lär av allt döma alltså ha varit avskedsföreställningen innan återresan till Detroit och vilket slut det blev.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade