Foto: Getty Images
FÖRSTALINAN. Henrik Zetterberg och Pavel Datsiuk förväntas får sällskap av schweizaren Damien Brunner i Detroits förstakedja.

Onsdag 9 Jan 2013 09:10

Här är Detroits nya superkedja

"Zäta" går in med Brunner och Datsiuk

Det lyckosamma samspelet mellan Henrik Zetterberg och Damien Brunner i schweiziska Zug har inte gått obemärkt förbi. Nu förväntas duon bli återförenad i Detroit Red Wings - med självaste Pavel Datsiuk som tredje länk.

NHL-lockouten medförde att en hel del hockeyfans ute i Europa fick möjlighet att ta del av några av världens bästa spelare. I schweiziska Zug bjöds supportrarna på storartad underhållning i form av en glänsande förstakedja med Henrik Zetterberg, Damien Brunner och Linus Omark. Tillsammans har trion svarat för 134 poäng i NLA den här säsongen. Brunner stod för 57 av dessa och lämnade hemlandet i poängligaledning.

När lockouten nu är ett svart minne blott följer Brunner med Zetterberg till Detroit för att göra karriär i Red Wings och NHL. Där får de nyblivna parhästarna av allt att döma fortsätta att lira tillsammans.

Till Detroit Free Press säger Red Wings coach Mike Babcock att han planerar att använda Zetterberg och Brunner i en potentiellt giftig förstakedja tillsammans med lagets ryska stjärna Pavel Datsiuk, som har företrätt CSKA Moskva i KHL under lockouten.

Detroits andraformation förväntas bestå av två svenskar. Johan Franzén och Mikael Samuelsson kommer att ta varsin kant med finländaren Valtteri Filppula som center. Filppula drabbades av en knäskada under sin lockoutsejour i Jokerit, men tros vara tillbaka i spel lagom till säsongsstarten.

En fjärde svensk forward slåss för att ta plats i laget. Gustav Nyquist har varit produktiv i AHL under höstsäsongen och är populär hos Babcock. Hans situation försvåras emellertid av Damien Brunners inträde i laget. Troligtvis får 23-åringen i första hand slåss om en plats i fjärdekedjan.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade