Foto: skärmklipp/tv2.no
DÄCKADES. Eirik Skadsdammen blev hårt träffad av Kiel McLeods armbågstackling.

Fredag 11 Jan 2013 06:00

Överfallet som skakar hockey-Norge

Här är överfallet som skapat ilska och krav på en rekordlång avstängning i Norge. Med en utstucken axel sänkte Frisk Askers kanadensare Kiel McLeod en intet ont anande Eirik Skadsdammen i Storhamar.
- Det är den fulaste tacklingen jag har sett i norsk hockey på mycket, mycket länge, säger Storhamars klubbdirektör Svein-Erik Edvartsen till tv2.no.

Matchen mellan Frisk Asker och Storhamar Dragons i går kväll var bara drygt nio minuter gammal när den otäcka incidenten inträffade. Eirik Skadsdammen hade just lämnat ifrån sig pucken i den offensiva zonen när han åkte förbi Kiel McLeod. Kanadensaren, som är drygt 15 centimeter längre än Skadsdammen, sträckte sig efter motståndaren och träffade honom rätt i huvudet med axeln.

31-årige Skadsdammen föll ihop på isen och tycktes för en stund drabbas av ett krampanfall. När sjukvårdspersonal klev in på isen för att ta ut honom från rinken på bår blev han närmast aggressiv och reste sig på stappliga ben innan han med hjälp av lagkamrater tog sig ut i omklädningsrummet med blod rinnande från ansiktet.

Eirik Skadsdammen fördes omedelbart till sjukhus. De första rapporterna från tv2.no talade om att forwarden befarades ha drabbats av en skallfraktur. Ett pressmeddelande från Storhamar senare på kvällen gav dock positivare besked. Ingen skallfraktur hade påträffats, men Skadsdammen fick stanna på sjukhuset över natten för observation.

Fick matchstraff för tilltaget
Från Storhamars håll vill man nu ser ett strängt straff för Kiel McLeod.
- Det här är den fulaste tackling jag sett i norsk hockey på mycket, mycket länge, säger klubbdirektören Svein-Erik Edvartsen till tv2.no och jämför incidenten med Steffen Thoresens överfall på Eerikki Koivu för ett par år sedan.
- Om Steffen Thoresen stängdes av i 20 matcher 2011 bör straffet vara minst detsamma här.

30-årige Kiel McLeod, som fick matchstraff för tilltaget, tyckte inte att han hade agerat fel.
- Jag vill självklart inte se någon bli skadad. Det var inget jag gjorde med flit. Jag hoppas han blir frisk snart, säger McLeod som har 136 utvisningsminuter på 29 matcher den här säsongen.
- Jag använde inte armbågen, jag använde axeln. Jag är ingen spelare som delar ut fula tacklingar. Det här är hockey och sådant händer.

Frisk Asker vann hemmamatchen med 4-1.

Se ett videoklipp av incidenten genom att klicka här!

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade