Foto: All Over Press/Daniel Malmberg
PETAD. Rhett Rakhshani stod utanför HV71:s lag för andra matchen i följd i går.

Fredag 11 Jan 2013 12:12

"Jag måste spela bättre"

Petad Rakhshani greppar Dahléns budskap

Han var en av elitseriens hetaste spelare och sågs som ett succényförvärv. Sedan kom formsvackan som fick Rhett Rakhshani att förlora sin plats i HV71:s laguppställning. I går var han petad för andra matchen i rad.
- Jag vet att jag kan hjälpa laget men jag måste spela bättre än innan, säger Rakhshani till jnytt.se.

Rhett Rakhshani inledde säsongen i HV71 på bästa sätt. Han etablerade sig snabbt i toppen av den interna poängligan och figurerade ett tag på topp-10 i hela elitseriens poängliga.

Sedan slutet av november har det gått desto trögare. 24-åringen hade en period med sju matcher utan vare sig mål eller poäng. Den bröts via ett mål och en assist i 4-5-förlusten mot Linköping den 28 december, men sedan följde tre nya matcher utan poäng innan Ulf Dahlén valde att peta Rakhshani tillsammans med backarna Mikko Luoma och David Petrasek inför mötet med Brynäs tidigare i veckan.

Efter gårdagens förlust mot Färjestad, där HV71:s stjärntrio var petad för andra matchen i rad, delade Rhett Rakhshani med sig av sina känslor i en intervju med jnytt.se.
- Antingen spelar du eller inte. I slutändan är det tränarna som tar beslutet som är bäst för laget. Men självklart är det frustrerande, jag vill vara där ute som alla andra, sade Rakhshani.

"Jag måste spela bättre"
- Det enda jag kan fokusera mig på är att vara förberedd till nästa match och ta möjligheten när den kommer. Jag vet att jag kan hjälpa laget men jag måste spela bättre än innan.

Han avslöjar att han har haft ett möte med klubbledningen om vad han behöver förbättra i sitt spel.
- Vi har haft en diskussion, "Uffe" och jag där han gett mig feedback på saker som jag måste förbättra och det ska jag göra, säger Rakhshani som menar att den uteblivna poängproduktionen inte ska ha något med petningen att göra.
- Det var inte det vi pratade om i alla fall. I slutändan handlar det bara om att gå ut på isen och ha kul. Då kommer poängen automatiskt.

Ulf Dahlén hade efter matchen inte beslutat sig för om han ska släppa in Rakhshani, Luoma och Petrasek i laget i morgondagens bortamatch mot Frölunda.
- Det får vi se på lördag. Jag vill summera den här matchen först. Vi kommer behöva etablerade spelare, ingen tvekan om det. Jag tycker att vi är på rätt väg igen även fast vi förlorar, säger han till jnytt.se.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade