Foto: Bildbyrån
HÅLL I HATTEN. Nu är Pelle Prestberg tillbaka i Leksand.

Fredag 11 Jan 2013 13:39

Prestberg gör comeback

Går in i laget mot Örebro

Det är inte bara Conny Strömberg som kommer att få uppmärksamhet när Örebro får besök av Leksand i kväll. Nu meddelar Leksands IF att Pelle Prestberg gör comeback efter sin svåra höftskada i kvällens drabbning.
- Han kommer att spela, bekräftar Leksands tränare Andreas Appelgren.

Snart 38-årige Pelle Prestberg har inte spelat hockey på hela den här säsongen. En omfattande höftoperation har följts av en lång rehabilitering och det var först efter årsskiftet som veteranforwarden kunde börja träna för fullt igen.
- Klart att man är spelsugen men det var trots allt ett tag sedan jag spelade senast så det behövs nog en del träning innan jag kan spela givetvis. Det är jag i alla fall inställd på, sade han till hockeysverige.se den 28 december.

Efter en och en halv vecka av full träning med laget är Prestberg nu redo att testa sin kropp på allvar. I dag finns han med på bussen till Örebro och i kväll kommer han att göra sin första match för säsongen. Det bekräftar Leksands tränare Andreas Appelgren.

Inte spelat hockey på tio månader
- Exakt var i laget vi stoppar in honom vill jag inte avslöja så här tidigt. Men han kommer att göra ett antal byten ikväll – det kan jag bekräfta, säger Andreas Appelgren till leksandsif.se.

Prestberg själv säger att han inte har känt av skadan och tt han är sugen på spel.
- Det känns jättebra och det ska bli riktigt kul att få vara tillbaka på isen igen, konstaterar han.
- Det är över tio månader sedan jag senast spelade match så det är trots allt ett tag sedan. Men jag kan säga att känslan av att vara med i laget igen gör mig jätteglad.

Prestberg spelade 31 matcher i allsvenskan förra säsongen och noterades för nio mål och 15 poäng.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade