Jonas Andersson

Fredag 11 Jan 2013 16:27

Trejdas dagen efter målsuccén

Fjärde KHL-klubben för Andersson

Igår sköt Jonas Andersson fyra mål för Atlant och blev den första svensken någonsin att lyckas med det i KHL. Idag trejdades han från klubben till Torpedo, där han blir lagkamrat med Martin Thörnberg.

Igår blev Jonas Andersson den åttonde spelaren - och första svensken - i KHL:s femåriga historia att göra fyra mål i en och samma match.

Dagen efter fick han finna sig i att trejdas till Torpedo, där han blir lagkamrat med Martin Thörnberg. Övergången bekräftas av Torpedos hemsida.

Torpedo, från Nizjnij Novgorod, blir Anderssons fjärde klubb i KHL. Han har tidigare spelat för Dinamo Minsk, Ak Bars och Atlant, där han sköt 15 mål under fjolårets säsong.

Den här säsongen har Andersson, efter gårdagens succé, svarat för 18 poäng (10+8) på 33 matcher.

Uppdraget i Torpedo, som ligger fyra poäng före Atlant med tiotalet matcher kvar av grundserien, är att försöka ta laget till slutspel. I nuläget är man tre poäng bakom Dinamo Minsk, som innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen i den västra konferensen.

Åt motsatt håll går Ilja Krikuniv, som har spelat för Atlant tidigare och bland annat var med om flytten från Voskresensk till Moskvaförorten Mytisjtji och namnbytet från Chimik till Atlant.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade