Foto: Jessica Ström
Michael Raffl.

Fredag 11 Jan 2013 21:17

VIDEO: Raffls målsuccé fortsätter

Sköt Leksand till seger i Örebro

Det fortsätter att vara österrikisk glans över Leksand. Michael Raffls målsuccé fortsatte på fredagen när han med sin två mål lyfte dalkarlarna till en 3-2-seger mot formsvaga Örebro.
- Jag vet inte vad som är fel, skrattar forwarden.

Tidigare säsonger har Leksand från och till haft ganska svårt för Örebro. Om det var en förbannelse är den bruten nu. På fredagen plockade laget sin tredje raka seger mot närkingarna.

Segern grundlades i upptakten av den tredje perioden när Leksands speciella målskytt den här säsongen skickade in två snabba mål. Michael Raffl sköt 2-0 efter bara 1.37 och spädde sedan på till 3-0 knappt tre minuter senare. Örebro kom tillbaka och reducerade två gånger om, men fick inkassera en ny förlust. Laget har bar tagit två poäng på sina fem senaste matcher och är utanför playoffplats.
- Det är inte så illa ändå. Första perioden kan vi dra ett streck över - den var inte bra. Men andra och tredje kändes bättre. Det vill sig bara inte, vi får inte in pucken, säger tränaren Peter Andersson till TV10.

Desto roligare att vara leksing just nu. Efter nyår har det blivit fyra segrar på fem matcher. Och Michael Raffl är en del av framgångsreceptet. Nu ligger han trea i målligan med sina 19 mål, ett efter toppduon Patrik Berglund och Evan McGrath. För Raffls del är det en mäktig utväxling efter fjolåret där han "bara" fick ihop tio mål på 39 matcher.

Första allsvenska målet för Mattsson
- Jag kan inte jämföra med i fjol, jag vet inte vad som är fel (skratt). Men jag har bra kedjekamrater, de slår öppnande passningar hela tiden, säger österrikaren.

En annan spelare som hade ögonen på sig var Pelle Prestberg. Leksands veteranforward gjorde sin första match på tio månader och matchades sparsamt av tränaren Andreas Appelgren. Prestberg, 37, har opererat en höft och erkände efter matchen att den gamla skadan fanns i bakhuvudet.
- Man tänker på det hela tiden och det kommer man nog att göra ett tag. Men det var inga problem så jag är jättenöjd, säger han.

Junioren Simon Mattsson sköt sitt första allsvenska mål när han satte 1-0 i första perioden. Örebros bägge reduceringsmål gjordes av Christopher Fish och Jared Aulin.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade