Foto: All Over Press
Mikko Kousa

Söndag 13 Jan 2013 15:07

Modo värvar finsk mästarback

Mikko Kousa ansluter

Modo skickade Ludwig Byström till Örebro tidigare idag. Sedan gjorde man klart med finske backen Mikko Kousa, som fick lämna sin KHL-klubb Torpedo.
- Vi känner att vi behöver bredda truppen inför slutspelet, säger general managern Markus Näslund.

Modo förstärker sitt backbestånd inför slutspurten av säsongen. Idag sajnade man finske backen Mikko Kousa för resten av säsongen.

24-åringen kommer närmast från spel i KHL-laget Torpedo, som han fick lämna för två veckor sedan.
Senast han spelade match var 23 november och han sköt två mål och åtta assist, och var -8, på de 19 matcher han spelade i KHL.

- Vi känner att vi behöver bredda truppen inför slutspelet och vi är glada över att vi har fått till den här dealen med Mikko Kousa som vi försökte kontraktera redan inför den här säsongen, säger general managern Markus Näslund i ett pressmeddelande.

KHL kom han till från finska ligan där han hade spelat för Pelicans fram till 2010 och därefter fick sitt stora genombrott i samband med att han flyttade till IFK Helsingfors där han sköt tio mål och totalt 22 poäng första säsongen, som också slutade med att han blev finsk mästare.

- Att få in en spelare som tidigare har vunnit mästerskap känns extra bra - en spelare som vet vad som krävs för att gå hela vägen, menar Näslund.

Förra säsongen var Kousa var Kousa trea i backarnas poängliga i Finland med sina 34 poäng (12+22) på 59 matcher och spelade i tre av de fyra Euro Hockey Tour-turneringarna ifjol.

Den här säsongen var han med i Karjala Tournament.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade