Foto: Bildbyrån
Janne Hlaváč och David Åslin

Torsdag 24 Jan 2013 11:53

Duon som ska väcka Växjö

Tar in Hlaváč och Åslin

Det blir inte bara Janne Hlaváč som avslutar säsongen i Växjö. När tjecken presenterades på torsdagen stod det även klart att David Åslin ansluter från allsvenska Troja.

Växjö stärker upp med två nya anfallare inför slutspurten av Elitserien, där man som bäst försöker att undvika kvalseriespel och är inne i en minst sagt negativ trend med tio raka matcher utan seger.

På torsdagen presenterade man Janne Hlaváč och David Åslin som nyförvärv.

- Han är bra kille som känner till serien väl eftersom han spelat här i flera år. Och eftersom han spelat här så känner vi också till honom väl. Vi vet precis vad det är för spelare och människa som kommer hit. Det är vi väldigt nöjda med, säger sportchefen Henrik Evertsson till Växjös hemsida om Hlaváč, som skjutit tio mål och elva assist på 37 matcher för Kladno i tjeckiska ligan under säsongen och som för tre år sedan var skyttekung i Elitserien med 30 mål för Linköping.

David Åslin å sin sida har skrivit på för resten av säsongen och ytterligare två år. Han spelar med Troja mot Djurgården ikväll och kommer sedan till Växjö och spelar redan imorgon mot Modo.

- David är ung och spännande spelare som vi tror mycket på framöver i Elitserien. Han kom upp tidigt i Leksand men har gått än längre väg än man trodde från början, men han har visat vad han kan i Troja. Det är en ganska komplett spelare med bra skridskoåkning och fysiskt spel. Det är en spännande spelare, säger Evertsson.

23-åringen har gjort 25 poäng (10+15) på 33 matcher för Troja i vinter. Ifjol, när han fick sitt genombrott direkt efter flytten från Leksand, sköt han 38 poäng (12+26) på 46 matcher.

Rekommenderade nyheter
Skriv en kommentar

Mest kommenterade